Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Η «Μις Τουρκία 2017» έχασε το στέμμα της μετά από tweet για το πραξικόπημα

https://www.reader.gr/sites/default/files/styles/reader_m/public/missturkey.jpg?itok=rrbVCKPW
«Σήμερα το πρωί μου ήρθε η περίοδός μου για να τιμήσω την ημέρα των μαρτύρων της 15ης Ιουλίου. Τιμώ την ημέρα αυτή χύνοντας δι αντιπροσώπου το αίμα που έχυσαν οι μάρτυρές μας» έγραψε η 18χρονη Ιτίρ Εσέν στον λογαριασμό της στο Twitter στις 16 Ιουλίου φέτος.




Η νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς «Μις Τουρκία 2017» έχασε το στέμμα της, μία ημέρα μετά τη στέψη της, αφού συνέκρινε την εμμηνορρυσία της με το «αίμα των μαρτύρων» του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.
«Ο οργανισμός Μις Τουρκία, στόχος του οποίου είναι να προωθεί την εικόνα της Τουρκίας στον κόσμο, δεν μπορεί να δεχτεί μια τέτοια δημοσίευση» ανέφεραν οι διοργανωτές του διαγωνισμού στη σελίδα τους στο Facebook και δήλωσαν ότι αφαίρεσαν τον τίτλο από την Εσέν και ότι είδαν το επίμαχο μήνυμα μετά τη νίκη της.
Τα περίπου 250 θύματα της απόπειρας πραξικοπήματος τιμώνται ιδιαίτερα στην Τουρκία και τα πορτρέτα τους έχουν αναρτηθεί σε πολλούς δημόσιους χώρους. Στις ομιλίες του ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται τακτικά στους «μάρτυρες» αυτούς.

Σήμερα ήταν αδύνατη η πρόσβαση στον λογαριασμό της Εσέν, όμως ο οργανισμός «Μις Τουρκία» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εκείνη ήταν όντως η συντάκτρια του μηνύματος.
Η Εσέν επρόκειτο να εκπροσωπήσει την Τουρκία στον διαγωνισμό «Μις Κόσμος» που θα διεξαχθεί στην Κίνα στις 18 Νοεμβρίου. Τον τίτλο της θα πάρει η πρώτη αναπληρωματική, Ασλί Σουμέν.

reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου