Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Με τις δηλώσεις τους έκαναν… μπορντέλα τα Στρατόπεδα των Σερρών!!!

https://i0.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2017/09/%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%B1_%CE%A3%CE%B5%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%82-2016-11-25_130630.jpg?fit=701%2C382&ssl=1
Οριστικό πρέπει να θεωρείται το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για την παραχώρηση των στρατοπέδων στο Δήμο Σερρών




Απίστευτες εκφράσεις και χαρακτηρισμοί, ειπώθηκαν αρχικά από τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και στη συνέχεια από τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ανενεργών Στρατοπέδων του Δήμου Σερρών.
Η έκφραση του κ.Καμμένου  «για νταβατζιλίκι του Δημάρχου Σερρών στο θέμα των στρατοπέδων» κατά τη συνέντευξη τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Τρίτης 12-9-2017, έφερε την οργισμένη αντίδραση του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, ο οποίος με γραπτή του ανακοίνωση χαρακτηρίζει τον κ. Καμμένο «νταβατζή» της Κυβέρνησης, «ψεύτη», «αναξιόπιστο», και … «πολιτικό απατεώνα».

Εκφράσεις… χαμαιτυπίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου ξεκινά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμυνας και στη συνέχεια απαντά με οργίλο ύφος  σε αυτές, ενώ από τα «πυρά» του δημάρχου δεν ξεφεύγουν η ΥΜΑΘ κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και η βουλευτής Σερρών με τον ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή:
Απάντηση του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, στα όσα “απίθανα” ακούστηκαν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο για τα στρατόπεδα του Δήμου Σερρών κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης την Τρίτη 12-9-2017.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος είπε τα εξής:

“O νέος νόμος που ψηφίστηκε δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να δώσει το 5% της αντικειμενικής αξίας των στρατοπέδων και να παραχωρηθεί για 99 χρόνια.
Υπάρχουν τοπικές κοινωνίες που δεν το θέλουν. Να σας πω κάτι και λυπάμαι γιαυτό όπως με το Δήμαρχο Σερρών… Παρότι συμφωνήσαμε για το χώρο που θα πολεοδομήσει, έρχεται τώρα και λέει δεν θέλω για 99 χρόνια, θέλω να μου το χαρίσεις.
Βεβαίως και εμείς θέλουμε να αξιοποιηθούν τα στρατόπεδα από τις τοπικές κοινωνίες,…αλλά νταβατζιλίκι να το πάρει από το Ταμείο των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων αντί για 99 χρόνια, κατά κυριότητα και να μη δώσει τίποτα, δεν γίνεται. Έχω την υποχρέωση να προστατεύσω τις Ένοπλες Δυνάμεις…”

Ο Δήμαρχος Σερρών απάντησε στον κ. Καμμένο λέγοντας τα εξής:

“Ο νταβατζής της κυβέρνησης δεν μπορεί να μιλάει για νταβατζιλίκι και να προσβάλλει την τοπική κοινωνία των Σερρών.
Ο κ. Καμμένος κορόιδεψε τον σερραικό λαό. Είναι ψεύτης και αναξιόπιστος. Είναι ένας πολιτικός απατεώνας.
Ακόμη και τώρα λέει ψέματα ισχυριζόμενος ότι ο Δήμος Σερρών θέλει τα στρατόπεδα χωρίς αντάλλαγμα.
Είναι ανεπιθύμητος στις Σέρρες.
 Κόλλια και Σταμπουλή  να τον χαίρονται. Έχουν αποκοπεί πλήρως από την τοπική κονωνία  και έχουν συνταχθεί  με τον Καμμένο.
Ο κ. Καμμένος δεν σεβάστηκε την προσπάθεια δεκαετιών όλων των δημοτικών αρχών,
δεν σεβάστηκε τη συνέχεια του κράτους, αφού δεν υλοποίησε την συμφωνία Αβραμόπουλου, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Σερρών πολεοδομούσε 45 στρέμματα τα οποία μένουν στην κυριότητα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, ενώ τα υπόλοιπα 235 στρέμματα των δύο στρατοπέδων περιέρχονται στην κυριότητα του Δήμου Σερρών,
δεν σεβάστηκε ούτε τον ίδιο του τον εαυτό και τις δεσμεύσεις του στη Βουλή τον Ιούλιο 2016, που έλεγε ότι ισχύει η συμφωνία Αβραμόπουλου για τις Σέρρες,
δεν σεβάστηκε την τοπική κοινωνία και σέρνει το Δήμο Σερρών στα δικαστήρια.
Ντροπή του.

Σε ναυάγιο οι διαπραγματεύσεις

Από όλα τα παραπάνω διαφαίνεται οριστική ρήξη των όποιων διαπραγματεύσεων για την παραχώρηση των στρατοπέδων των Σερρών στο Δήμο, και ναυαγεί το όραμα του Δημάρχου Σερρών για την αξιοποίησή τους και την απόδοσή τους στο σερραϊκό λαό, στερώντας του ταυτόχρονα τη σύνδεση του ονόματός του με ένα μεγάλο έργο.


anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου