Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Υπό κατάληψη το 14ο Γυμνάσιο και Λύκειο και 5ο Λύκειο Θεσσαλονίκης

http://www.rthess.gr/photos/school_wide.jpg
Υπο κατάληψη τελεί απο σήμερα το 14ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θεμ. Σοφούλη και Γ.Παπανδρέου. 




Σημειωτέον στο συγκεκριμένο κτήριο που στεγάζεται το 14ο έγινε ανακαίνiση πριν απο λίγους μήνες απο την Coca-Cola Τρία Έψιλον στο πλαίσιο του προγράμματος "Το σχολείο που θέλεις".

Υπο κατάληψη τελεί σήμερα και το 5ο Λύκειο Θεσσαλονίκης το οποίο στεγάζεται απο το 2013 σε λυόμενες κατασκευές που βρίσκονται μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής. Η στέγαση του σε αυτές τις εγκαταστάσεις ήταν αρχικά "προσωρινή" όμως μέχρι και σήμερα το σχολείο συνεχίζει να στεγάζεται σε αυτόν τον χώρο.

Όπως αναφέρεται στην σελίδα του 14ου Γυμνασίου και Λυκείου στο Facebook, η κατάληψη ενδέχεται να κρατήσει κάποιες ημέρες και για αυτό τον λόγο «παρακαλούνται όλοι και οι μαθητές, πρώτα από όλους, να περιφρουρήσουν το σχολείο τους, που μόλις πρόσφατα όλοι συνέβαλλαν για να ανακαινισθεί, από βανδαλισμούς και καταστροφές και να το προστατέψουν».

Οι μαθητές του 14ου αναφέρουν τα αιτήματά τους τα οποία είναι μεταξύ άλλων συμπαράσταση στο 5o Ιστορικό Λύκειο, κάγκελα στον 3ο όροφο, έλλειψη εξοπλισμού γυμναστικής, χαλασμένα καζανάκια στις τουαλέτες, ενώ όπως τονίζουν η ανακαίνιση του σχολείου ήταν επιφανειακή.

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου