Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Λήγει η ομηρία των νέων συνταξιούχων

http://www.zougla.gr/assets/images/2288347.jpg
Μέσω… μνημονίων και δανειστών έρχεται η λύση για το τραγικό πρόβλημα δεκάδων χιλιάδων νέων συνταξιούχων, έμειναν χωρίς εισόδημα ακόμη και για τρία χρόνια.




Ο ΕΦΚΑ είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει τις συντάξεις, που εκκρεμούν ανεξάρτητα από το πλεόνασμα που θα ήθελε να είχε. Διαφορετικά η δόση δεν εκταμιεύεται.
 Το θέμα, βεβαίως, δεν είναι τόσο τα πλεονάσματα, όσο οι ζωές των ανθρώπων που βρέθηκαν σε «ομηρία», χωρίς εισόδημα και τεράστιες υποχρεώσεις.

Έτσι, λοιπόν, οι υπηρεσίες έκδοσης νέων συντάξεων του ΕΦΚΑ έχουν «πάρει φωτιά», αλλά από την έγκαιρη εκκαθάριση των αιτήσεων εξαρτάται η επίτευξη των μνημονιακών στόχων.

Σε έγγραφο του διοικητή του Φορέα, Αθανάσιου Μπακαλέξη, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, επισημαίνεται το πόσο κρίσιμη είναι η σχετική διαδικασία, τονίζοντας πως οι υπηρεσίες απονομής συντάξεων θα δουλέψουν ακόμα και το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτωβρίου.

http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2288315
«Τρέχει και δεν φθάνει» ο διοικητής του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξης, που πιέζει τώρα τις υπηρεσίες να εκκαθαρίσουν τάχιστα τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν… χρόνια

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να αξιοποιήσουν ακόμα και τις ημέρες του ερχομένου Σαββατοκύριακου 7-8 Οκτωβρίου προκειμένου να εκκαθαριστούν και να κλείσουν όσες υποθέσεις βρίσκονται στον κατάλογο των εκκρεμοτήτων με ημερομηνίες 30/6 και 31/8.

Εάν δεν υφίστανται τέτοιες εκκρεμότητες προς εκκαθάριση, «θα πρέπει να λάβει γνώση εγγράφως η Γενική Διεύθυνση Απονομής Συντάξεων», σημειώνεται στο ίδιο έγγραφο.

Στο έγγραφο επισημαίνεται πως «εξυπακούεται ότι για όσους υπαλλήλους απασχοληθούν εντός του προσεχούς Σαββατοκύριακου θα ληφθεί μέριμνα προκειμένου να τους χορηγηθεί άδεια κατ’ αναλογία της επιπρόσθετης απασχόλησής τους, από 1.1.2018.».

Εξάλλου, όπως τονίζεται προς τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ «το αποτέλεσμα των ενεργειών σας θα επηρεάσει συνολικά τη χρηματοδότηση της χώρας μας».

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου