Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Έρχονται στην Αμφίπολη υψηλοί προσκεκλημένοι μετά τον Παυλόπουλο!

http://www.thousandnews.gr/media/k2/items/cache/ee24afddcb896bac5a1fa150893cf36c_XL.jpg
«H ανασκαφή του Καστά είναι η μεγαλύτερη της Μεσογείου» λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ώρα που ο Δήμαρχος Αμφίπολης δείχνει την αρχαία γέφυρα.




«Πρέπει να είναι εκεί κοντά στο λιμάνι από όπου ξεκίνησε η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου λέει ο Κώστας Μελίτος και ο Πρόεδρος του απαντάει: «άρα όποιο πλοίο έμπαινε στο λιμάνι έβλεπε απέναντι του τον τύμβο».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε να μάθει μέχρι που ήταν τα όρια της λίμνης και την ώρα που παρατηρούσε την περιοχή είπε εντυπωσιασμένος: «έχει μια απίστευτη ομορφιά αυτός ο τόπος».
Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αμφίπολη αδιαμφισβήτητα αποτελεί έως τώρα τη σημαντικότερη επίσκεψη από κάθε άλλο υψηλό πρόσωπο που επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο μνημείο.
Με τις δηλώσεις του σηματοδότησε και νοηματοδότησε τον πολιτισμό των αρχαίων Μακεδόνων και επισφράγισε τη σημαντικότητα της ανακάλυψης του 2014 κάτι που δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί από κανέναν.
Θα έλεγε κανείς ότι χρειάζεται τόλμη και θράσος αλλά κυρίως πολύ σκέψη από εδώ και στο εξής για να μπορέσει οποιοσδήποτε κατώτερος του Προέδρου, να απαξιώσει τις διαπιστώσεις του, ως ανώτατου άρχοντα της χώρας που συμβολίζει την ενότητα και όχι το διχασμό.
Ο κύριος Παυλόπουλος ήταν πολύ καλά ενημερωμένος για την ιστορία της περιοχής και γνώριζε πολλές λεπτομέρειες κάτι που ξάφνιασε του πάντες.
Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και τρία χρόνια παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στον Καστά και πριν την επίσκεψη του στην Αμφίπολη είχε στη διάθεση τους πολλές απόψεις διακεκριμένων επιστημόνων από Ελλάδα και εξωτερικό που συντάσσονται με τις επιστημονικές ανακοινώσεις της ανασκαφικής ομάδας.
Μάλιστα έδειξε ότι γνώριζε για το πόρισμα περί ρωμαϊκής δημιουργικότητας του μνημείου που υπέγραψαν οι αρχαιολόγοι Αγγελική Κοταρίδη και Τζένη Βελένη η οποία σημειωτέον κατάγεται από το Ροδολίβος Αμφίπολης.
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισημάνθηκε η συστηματική απαξίωση που δέχθηκε η ανασκαφή για μια ολόκληρη τριετία από συγκεκριμένους επιστήμονες μαζί με τους στρατευμένος συνεργάτες τους στο διαδίκτυο, και τότε ο κύριος Παυλόπουλος έκανε αναφορά στην κυρία Κοτταρίδη με την οποία και συνομίλησε, όπου η ίδια παραδέχθηκε ότι ο τάφος της Αμφίπολης είναι πιο πλούσιος και πιο εντυπωσιακός από τον τάφο της Βεργίνας. Χρονολογεί τον τάφο της Βεργίνας 400 με 460 πΧ και της Αμφίπολης αμέσως μετά.
Παράλληλα ο κύριος Παυλόπουλος αναγνώρισε στο πρόσωπο του Κώστα Μελίτου τη σπουδαιότητα και το βάρος της τοπικής αυτοδιοίκησης στο χειρισμό του συγκεκριμένου ζητήματος εκφράζοντας την άποψη του ότι η συνέχιση των ανασκαφών απαιτεί από δω και στο εξής εμπειρία και όχι αλλαγές προσώπων και πειραματισμούς, δίνοντας του συγχαρητήρια.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί εκ νέου την Αμφίπολη στις 18 Οκτωβρίου του 2018. Σύμφωνα όμως με αποκλειστικές πληροφορίες την Αμφίπολη αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενώ ακολουθεί ένα μπαράζ επισκέψεων υψηλών προσώπων από το εξωτερικό με τα οποία θα ασχοληθούν πρωτίστως και χωρίς «λογοκρισία» τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης .

thousandnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου