Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΣΕΡΡΕΣ: Ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2017/10/emvoliolussa171012-e1507804902638.jpg
Από το Τμήμα Κτηνιατρικής  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών γνωστοποιείται ότι το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου ...




...  ξεκινάει στην χώρα μας  για έβδομη φορά το πρόγραμμα  ρίψεων από αεροπλάνα εμβολίων-δολωμάτων για τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων και της άγριας πανίδας κατά της λύσσας. Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών θα πραγματοποιηθούν οι ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων από τις 10/10/2017 έως και 18/10/2017 (με κάθε επιφύλαξη αλλαγής σχεδίων τελευταίας στιγμής λόγω απρόβλεπτων συνθηκών).
Με τα  εμβολιακά δολώματα, τα οποία έχουν μορφή μικρών κύβων, χρώματος λαδιού και έντονης οσμής ψαριού, θα πρέπει να αποφευχθεί η οποιαδήποτε επαφή διότι περιέχουν κάψουλα με ζωντανό τροποποιημένο ιό της λύσσας. Ιδιαίτερα   σε περίπτωση άμεσης  επαφής του υγρού της κάψουλας με τα χέρια χωρίς γάντια ή σε ανοιχτές πληγές ή σε μη επουλωμένα τραύματα ή βλεννογόνους (μάτια,στόμα) θα πρέπει να ζητηθεί συμβουλή ιατρού.
Η λύσσα είναι μια από τις πιο σημαντικές ζωοανθρωπονόσους με σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις και είναι απαραίτητη η  συμβολή όλων στην αντιμετώπισή της. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και των πιθανών συνεπειών της νόσου για την Δημόσια Υγεία, παρακαλείσθε να συμβάλλετε να  γίνει ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την επανεμφάνιση της λύσσας στη χώρα μας, τους αντιλυσσικούς εμβολιασμούς των κατοικίδιων σαρκοφάγων (οικόσιτοι σκύλοι και γάτες)  και τους εμβολιασμούς της άγριας πανίδας (αλεπούδες, λύκους κ.α) από αέρος.
Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr  μπορείτε να βρείτε οποιαδήποτε πληροφορία για το θέμα της λύσσας στο τμήμα «Πολίτης –Νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο-Λύσσα».
Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Π. Ε. Σερρών στα τηλέφωνα 2321356441, 2321356442 και 2321356408.

δελτίο Τύπου
 allanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου