Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Ο μετριοπαθής συνδικαλιστής που... μπλοκάρει το ηλεκτρονικό εισιτήριο

https://www.reader.gr/sites/default/files/styles/reader_m/public/renieris-_proedros_stasy.jpg?itok=Md83S4DM
Μετράει δεκαετίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τα τελευταία χρόνια από τη θέση του προέδρου της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες)...




... η οποία εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους του πρώην ΗΣΑΠ, υπεραμύνεται των διεκδικήσεων του κλάδου.
Στο χώρο του γνωστός έτη πολλά αλλά στο ευρύ κοινό… έγινε αισθητή η παρουσία του από την αντιπαράθεσή του με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ελέω ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Στα χαρακώματα βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, πρωτοστατούντος του Λευτέρη Ρενιέρη, και ο υπουργός σχετικά με την εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου αλλά και των καρτών στις αστικές συγκοινωνίες της.
Ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ επιδίωξε να μπλοκάρει την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου καταγγέλλοντας προβλήματα και καταλογίζοντας ευθύνες στον υπουργό με τον Χρήστο Σπίρτζη να φέρνει τη… διαφωνία στα άκρα με de facto πλήρη εφαρμογή του συστήματος!
Η προηγούμενη φορά που ο Λευτέρης Ρενιέρης τηρώντας μια ιδιαίτερα σθεναρή στάση τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας ήταν, τον περασμένο Μάρτιο, όταν τα ονόματα 125 ελεγκτών του Μετρό δημοσιεύθηκαν σε αντιεξουσιαστικό site, το οποίο… προσκαλούσε τον κόσμο να τους επιτίθεται.
Τότε ο κ. Ρενιέρης επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δήλωνε αδυναμία να «κατεβάσει» την εν λόγω ανάρτηση και άφηνε αιχμές κατά των πρώην διοικήσεων της εταιρείας, αλλά και της τότε διοίκησης, ότι δεν προστατεύει τους εργαζόμενους.
«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο, και στο παρελθόν είχαμε τραυματισμούς, προπηλακισμούς, έχουμε ανθρώπους που τους έχουν στείλει στο νοσοκομείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις εμείς πάντα ζητούσαμε από την εταιρεία να προστατεύσει τους εργαζόμενους. Η προηγούμενη διοίκηση δεν το έπραξε, όμως και με τη νέα διοίκηση αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα», είχε πει ο κ. Ρενιέρης επισημαίνοντας ότι τα Σωματεία των εργαζομένων δεν είχαν καταφέρει να έρθουν σε επικοινωνία με τη διοίκηση για το θέμα και ζητούσε «μεγαλύτερη φύλαξη από την αστυνομία».
Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά ο μετριοπαθής συνδικαλιστής, όπως τον χαρακτηρίζουν όσοι τον γνωρίζουν καλά σήκωσε το… γάντι στις υπουργικές απειλές για απόλυση των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ και προσαγωγής τους στον εισαγγελέα σε περίπτωση που θα παρακωλύσουν το σύστημα.
«Ο υπουργός θα πρέπει να πάει στον εισαγγελέα και όχι να μας απειλεί» απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη το Σωματείο δια στόματος προέδρου και κάλεσε τον κ. Σπίρτζη να αποσύρει τις «απειλητικές εντολές του» προειδοποιώντας τον ότι αν εμμείνει σε αυτές «θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή τους».

Υπουργός και πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, μπορεί σήμερα να βρίσκονται στα άκρα της αντιπαράθεσης και να είναι ο ένας για τον άλλο «κόκκινο πανί» αλλά αν κάνουμε focus στο παρελθόν υπάρχει κάτι που τους συνδέει. Το κοινό τους… Το πολιτικό μετερίζι… Και οι δύο προέρχονται από τον ίδιο κομματικό σωλήνα, όπως είπαν γνώστες των πραγμάτων στο Reader.gr, καθώς ο κεντρώος χώρος, και δη του ΠΑΣΟΚ, που για χρόνια φιλοξενούσε και τον υπουργό ήταν και είναι το σημείο αναφοράς και του Λευτέρη Ρενιέρη.

reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου