Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Δύο φοιτητές από την Θεσσαλονίκη δημιουργούν το πρώτο ελληνικό 360 βίντεο εικονικής πραγματικότητας

http://www.seleo.gr/media/k2/items/cache/aef965d0b3511b2c0d28e24d0778b320_L.jpg
Δύο φοιτητές από την Θεσσαλονίκη,  πρωτοπωρούν και επιχειρούν κάτι νέο για τα ελληνικά δεδομένα, το πρώτο Ελληνικό Animation Εικονικής Πραγματικότητας.




Ο Γιώργος Βαράνος και Μικέλ Σινανάι, φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,  τα δύο μέλη που αποτελούν την ομάδα της nous Animation.  Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, «η nous Animation, μια ομάδα φοιτητών που δημιουργεί κινούμενα σχέδια, αποφασισμένη να φέρει κάτι νέο στον Ελληνικό χώρο του Animation δημιουργεί το “novum”, το πρώτο 360° Virtual Reality (Εικονική Πραγματικότητα) Animation».
Η ιστορία τοποθετείται στο έτος 2031, όπου η γη ετοιμάζει μια νέα αποστολή στον πλανήτη Ερμή με σκοπό την αναζήτηση κοιτασμάτων νερού. Ο πρωταγωνιστής της αποστολής αυτής είναι ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, το novum. Το ανεπτυγμένο ένστικτο επιβίωσης του και η σπουδαιότητα του ρόλου του, θα το φέρει αντιμέτωπο με το πραγματικό πρόσωπο των ανθρώπων.
Η ιστορία του novum, του πρώτου Ελληνικού Virtual Reality Animation.
Η nous Animation των Γιώργου Βαράνου και Μικέλ Σινανάι πρωτοπωρεί και επιχειρεί κάτι νέο για τα Ελληνικά δεδομένα, το πρώτο Ελληνικό Animation Εικονική Πραγματικότητας (Virtual Reality). Με τη διάθεση του διαδικτύου σχεδόν σε κάθε σπίτι και με τη συνεχή ροή γνώσης και τεχνογνωσίας, είναι αδύνατο, όπως οι ίδιοι λένε, να μη συμβαδίζει η Ελληνική τεχνολογία με αυτή του εξωτερικού.
«Η Εικονική Πραγματικότητα έχει μπει για τα καλά στον τομέα του Gaming και σιγά σιγά εισχωρεί και στον τομέα του κινηματογράφου, τόσο από μεγάλες εταιρίες παραγωγής, όσο και από μικρές σαν τη nous Animation. Η δημιουργία αυτού του Animation διήρκησε, παρά τη σύντομη διάρκεια του, έναν ολόκληρο χρόνο και αυτό διότι πρόκειται για μια νέα τεχνολογία της οποίας η υλοποίηση απαιτεί χρόνο έρευνας, εφαρμογής και μεγάλη υπολογιστική ισχύ» αναφέρουν οι δύο φοιτητές του ΠΑΜΑΚ.
Το μέλλον της nous Animation προβλέπεται γεμάτο νέα -πρωτότυπα για το ελληνικό Animation- βίντεο και νέες συνεργασίες με την ελληνική κοινότητα, ενώ υπάρχει ήδη στα σκαριά μια πρόταση για μικρού μήκους animation από γνωστό συγγραφέα.
«Όλα αυτά σε εγχώριο επίπεδο με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής ελληνικού Animation, παρόλο που ο πειρασμός του εξωτερικού και των μεγάλο στούντιο παραμονεύει. Ωστόσο, το μέλλον εξαρτάται και από τη διάθεση των άνωθεν να στηρίξουν αυτού του είδους τις προσπάθειες» τονίζουν οι  Γιώργος Βαράνος και Μικέλ Σινανάι.
Να αναφέρουμε πως πριν από έναν χρόνο, ο Γιώργος Βαράνος και ο Μικέλ Σινανάι είχαν δημιουργήσει ένα  7λεπτο βίντεο, μέσα από το οποίο  προσπάθησαν μέσω της κινούμενης εικόνας να αναπτύξουν και να αναλύσουν τους 5 νόμους της ανθρώπινης ηλιθιότητας, βασισμένο στο  βιβλίο-δοκίμιο του οικονομολόγου Carlo M. Cipolla, ονόματι The Basic Laws of Human Stupidity. (Διαβάστε και ΕΔΩ).
Δείτε το βίντεο:


seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου