Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ανομία κερδίζει έδαφος με τη συνέργεια της κυβέρνησης

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/1291567/638/399/0x00000000012fbd12/2/bouli-kuriakos-mitsotakis.jpg
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την «γενικευμένη κατάσταση βίας και ανομίας» στη χώρα εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της «Ώρας του Πρωθυπουργού» στη Βουλή.




«Η ανομία κερδίζει συνεχώς έδαφος με τη συνέργεια και την ανοχή της κυβέρνησης. Οι Έλληνες φοβούνται» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή το νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών που είχε ως αποτέλεσμα, όπως είπε, «2.000 έγκλειστοι που είχαν καταδικαστεί για σκληρές κακουργηματικές πράξεις να βγουν από τη φυλακή».
« Τι έχετε να πείτε στη μητέρα του 27χρονου κοσμηματοπώλη που δολοφονήθηκε από έμπορο ναρκωτικών ο οποίος απελευθερώθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου; Τι έχετε να πείτε στη σύζυγο του εστιάτορα στην Ύδρα που δολοφονήθηκε από ληστές που απελευθερώθηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου; Στα παιδιά του συνταξιούχου που δολοφονήθηκε από ανθρώπους που αφέθηκαν ελεύθεροι με το νόμο Παρασκευόπουλου; Στους γονείς της 19χρονης φοιτήτριας που σκότωσε και βίασε στη Γερμανία, ο Αφγανός που απελευθερώθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου; Τι έχετε να πείτε στην ηλικιωμένη που έκαψαν με σίδερο εγκληματίες που απελεύθρώθηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου;» είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, τον οποίο και κάλεσε να καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο, αλλά και «να ζητήσει συγγνώμη» από τους οικείους των θυμάτων.
«Η αστυνομία έχει ικανά στελέχη. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η κυβέρνησή σας δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της, όταν προωθεί πολιτικές που της δένουν τα χέρια» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε: «Ποιος άνοιξε τις πόρτες των φυλακών; Η κυβέρνησή σας, για να τρέχει μετά η Αστυνομία να πιάνει αυτους που εσείς αφήνετε ελεύθερους».

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση και για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' που είχε ως αποτέλεσμα «να συνυπάρχουν σήμερα στις ελληνικές φυλακές μεγαλομαφιόζοι με τρομοκράτες και λοιπούς ποινικούς». «Φυλακές υψίστης ασφαλείας υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αλλα εσείς τις καταργήσατε όταν αναλάβατε την εξουσία» ανέφερε για να προσθέσει ότι «οι νονοί και τα μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν πλέον ανενόχλητοι».


«Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου είχε οργανωθεί μέσα στη φυλακή, το οργανωμένο έγκλημά του έχει το επίκεντρό του στον Κορυδαλλό» συνέχισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει γιατί έφερε αυτόν τον νόμο. «Μήπως για να κάνετε το χατίρι κάποιων κρατουμένων; Τους χρωτάτε κάτι;» διερωτήθηκε.
Αναφερόμενος στον συλληφθέντα για τα τρομοδέματα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε «δεν είναι κατόρθωμα της κυβέρνησης η σύλληψη του παρ' ολίγον δολοφόνου του Λουκά Παπαδήμου» αλλά «επιτυχία της Αστυνομίας». Απευθυνόμενος μάλιστα στα κυβερνητικά έδρανα συμπλήρωσε πως «η δική σας ''επιτυχία'' είναι ότι εφόσον καταδικαστεί δεν θα πάει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, αλλά σε μία απλή φυλακή».
Διερωτήθηκε ακόμη «ποιος δημιούργησε το κλίμα που όπλισε το χέρι του και ποιος εξίσωσε τη βία και την τρομοκρατία με τα μνημόνια» για να συμπληρώσει: «Το κάνατε εσείς. Τότε που βάλατε φωτια στη χώρα για να έρθετε μετά να ψηφίσετε νέα μνημόνια».
Επισήμανε επιπλέον ότι «η σύλληψη του συγκεκριμένου τρομοκράτη έγινε με βάση ένα νομοθέτημα που στο παρελθόν πολέμησε και καταψήφισε» ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως αν δεν επιτρεπόταν η χρήση του DNA ως αποδεικτικού υλικού δεν θα είχε γίνει καμία σύλληψη.
«Τα Εξάρχεια εξάγουν τρομοκρατία»
Ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ακόμη ότι «πολλά τοπωνύμια έχουν γίνει συνώνυμα με την εγκληματικότητα», αναφέροντας ως παράδειγμα τα Εξάρχεια «που έχουν μετατραπεί σε άβατο». «Τα Εξάρχεια εξάγουν τρομοκρατία. Πώς γίνεται ούτε εσείς, ούτε οι υπουργοί σας να μην μπορούν να περάσουν από την περιοχή, αλλά πώς εξηγείται και η ανοχή σας;» διερωτήθηκε
«Η Αθήνα είναι πόλη ανυπεράσπιστη» είπε, θυμίζοντας ότι πριν από λίγες μέρες «τρεις Ευέλπιδες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο μετά από την εγκληματική επίθεση που δέχθηκαν», ενώ άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης».
«Η πολιτική βία επεκτείνεται»



«Δεν είναι όμως μόνο το κοινό έγκλημα. Η πολιτική βία επεκτείνεται. Τα πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε αρένα τραμπούκων και παραβατικών στοιχείων» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «στο Πάντειο καθηγητής είδε το πρόσωπό του να γίνεται αφίσα, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ο πρύτανης προπηλακίστηκε μέσα στο ίδιο του το γραφείο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το προαύλιο έχει μετατραπεί σε εμποροπανήγυρη».
Στη συνέχεια έκανε ειδική αναφορά και στην ομάδα «Ρουβίκωνας» λέγοντας: «Μήπως έχετε πρόβλημα να διαβείτε τον Ρουβίκωνα. Ο Ρουβίκωνας απειλεί, τραμπουκίζει, είναι μία οργάνωση που έχει ως στόχο του την κατάλυση του κράτους. Κάποιοι νομίζουν ότι τα παιδιά κάνουν επαναστατική γυμναστική».
«Η Ελλάδα χρειάζεται μία σοβαρή πολιτική ασφάλειας του πολίτη»
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μία σοβαρή πολιτική ασφάλειας», αλλά η κυβέρνηση «ούτε θέλει, ούτε μπορεί να την εφαρμόσει».
Δεσμεύθηκε παράλληλα ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα αποκαταστήσει την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών». Όπως είπε, «η αστυνομία θα επιστρέψει στις γειτονιές, ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί, οι φυλακές τύπου Γ΄ θα λειτουργήσουν, τα πανεπιστήμια δεν θα είναι άσυλα παρανομίας».
Συμπλήρωσε ακόμη ότι θα προχωρήσει σε χαρτογράφηση της εγκληματικότητας, σε ενδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ και επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ, αλλά και σε καλύτερο εξοπλισμό της Αστυνομίας.
Για τις «κυνικές δηλώσεις» του οικονομικού επιτελείου
Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Ευκλ. Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Γ. Χουλιαράκη «κάνοντας λόγο για κυνική δήλωση του οικονομικού επιτελείου» ότι «συνειδητά τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους, ότι διαλύετε την παραγωγική Ελλάδα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους».
«Ελπίζουμε να μη μιλήσετε κι εσείς για σαρανταποδαρούσες και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες γιατί ο κόσμος υποφέρει και δεν σας ανέχεται άλλο» σημείωσε.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου