Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΣΕΡΡΕΣ: Μία απεργία, δύο συγκεντρώσεις

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2016/02/apergia160204-e1512927508809.jpg
Σε απεργιακό κλοιό είναι σήμερα όλη η χώρα, καθώς πραγματοποιείται η 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 




Στις Σέρρες θα πραγματοποιηθούν, όπως πάντα, δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις.
Συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους στις 11 το πρωί, στη διασταύρωση Μεραρχίας και Θεσσαλονίκης (μπροστά από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου), ενώ το ΠΑΜΕ στις 10:30 στην πλατεία Ελευθερίας.
Τέλος, ειδήσεις δεν θα μεταδίδονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω της συμμετοχής στην απεργία, των δημοσιογραφικών ενώσεων. Ως εκ τούτου, οι εφημερίδες δεν θα κυκλοφορήσουν αύριο Παρασκευή.
Το Εργατικό Κέντρο
Στην ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Νομού Σερρών αναφέρει:
Στις 14 του Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, που και η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει.
Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ΤΩΡΑ περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.
Ως εργαζόμενοι διεκδικούμε :
  • Κατάργηση του Νόμου-λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό.
  • Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.
  • Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Κατώτατο μισθό 751€.
  • Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία , για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν .
  • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητό στα 12.000 ευρώ.
Για ακόμη μία φορά μήνυμα ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό.
Γι΄αυτό η ενότητα όλων των εργαζομένων και η συστράτευση σ΄αυτόν τον κοινό αγώνα είναι προαπαιτούμενα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας, στη διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να βάλουμε οριστικό τέλος στις βάρβαρες, αδιέξοδες και καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές, που επιβάλουν δανειστές και αγορές.
Η ΑΔΕΔΥ
Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, προσθέτει τα αιτήματα:
  • Κατάργηση της  τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
Επιπλέον, αναφέρει:
Η Κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να τους παραπλανήσει, ανακοινώνοντας μέρισμα 700.000.000 ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το 3ο και το 4ο μνημόνιο μέτρα 17 δις ευρώ. Ήδη, πέρα από τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ) έχει ψηφίσει με τον Ν. 4442/2017 (τέταρτο μνημόνιο) τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.
Η προσωπική διαφορά των παλιών συνταξιούχων – περίπου 3.000.000 συνταξιούχοι – περικόπτεται από 01/01/2019 και η μείωση των συντάξεων θα φτάσει μέχρι 350 ευρώ το μήνα.
Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την αντιαπεργιακή τροπολογία  που ψήφισε(άρθρο 21 Ν. 4489/2017), προσπαθεί να επιβάλλει με αυταρχικό, αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Το ΠΑΜΕ
Τέλος, στη δική του ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ Σερρών αναφέρει:
Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων.
Η “δίκαιη ανάπτυξη” που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.
Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν και συζητούνται αυτές τις μέρες στα πάνελ και στη Βουλή προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα “κόκκινα” δάνεια στις τράπεζες.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού παρουσιάζουν ανάγλυφα τί σημαίνει για τους εργαζόμενους η προώθηση των μέτρων για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

  allanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου