Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Πάνω από πέντε ώρες εγκλωβισμένοι στα χιόνια

 http://www.thessaliatv.gr/include/docs/0050052478_32.jpg
Χιλιάδες οδηγοί στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας. Δίπλωσαν νταλίκες, πυκνή χιονόπτωση



Αποκαθίσταται πολύ σιγά η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, η οποία παρέμενε μέχρι τις 6 το βράδυ της Παρασκευής κλειστή, εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης αλλά και φορτηγών αυτοκινήτων που δίπλωσαν εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος προκαλώντας ουρές χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα.
Οι νταλίκες που είχαν προκαλέσει χάος στο δρόμο (σε συνδυασμό με την πυκνή χιονόπτωση), απομακρύνθηκαν και αρχίζει σταδιακά να ανοίγει το ρεύμα προς την Λαμία της Eθνικής Oδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης.
Σιγά-σιγά αποκαθίσταται η κίνηση των Ι.Χ. αυτοκινήτων που κινούνται με κατεύθυνση προς Λαμία και Θεσσαλονίκη, ενώ αυτή την ώρα καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να απελευθερωθεί και το ρεύμα από τη Λαμία προς την Αθήνα με την απομάκρυνση των ΙΧ που ήταν εγκλωβισμένα.

http://www.thessaliatv.gr/include/docs/0050152478_31.jpg

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, θα χρειαστεί αρκετή ώρα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κυκλοφορία, καθώς εκατοντάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στο ρεύμα προς την Λαμία ενώ άλλα αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί κοντά στο Κάστρο της Βοιωτίας.
Για τον απεγκλωβισμό αξιοποιήθηκε και η ύφεση των καιρικών φαινομένων για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία, ενώ έχει απαγορευτεί κατόπιν εορτής η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις οι οδηγοί και οι επιβάτες των Ι.Χ. συμπλήρωσαν περισσότερες πάνω από 5 ώρες ταλαιπωρίας εγκλωβισμένοι στα χιόνια.
Επίσης, στις 8 το βράδυ της Παρασκευής, διακόπηκε λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου, έως την εκκλησία του Αγίου Πέτρου.

Τι έγινε νωρίτερα στην Εθνική Οδό
Ειδικότερα, εγκλωβισμένοι στα χιόνια στην Εθνική Οδό
στην περιοχή του Μαρτίνου παρέμεναν χιλιάδες ΙΧ, ιδιαίτερα αυτά που κινούνταν από Αθήνα προς Λαμία.
Πριν προλάβει η Αστυνομία να κλείσει την Εθνική Οδό και να διακόψει την κυκλοφορία έτσι ώστε να καθαριστεί το οδόστρωμα, οι οδηγοί που βρίσκονταν μέσα στο τμήμα της ΠΑΘΕ πριν και μετά τον κόμβο του Μαρτίνου εγκλωβίστηκαν με συνέπεια να παραμείνει κλειστό το ρεύμα προς Λαμία και με μεγάλη δυσκολία να γίνεται η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα.
Ήδη στην περιοχή μεταφέρθηκαν γερανοφόρα της Πυροσβεστικής που άρχισαν τον απεγκλωβισμό, καθώς τα ΙΧ είχαν ακινητοποιηθεί σε τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και δεν μπορούν να περάσουν ούτε τα εκχιονιστικά μηχανήματα.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τις 3.00 το μεσημέρι, όταν υπήρξε μεγάλης έντασης χιονόπτωση χωρίς να προλάβουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να απομακρύνουν τους όγκους του χιονιού από το οδόστρωμα.
Στην περιοχή του Κάστρου της Βοιωτίας είχαν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα, ενώ η Αστυνομία είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων.
Στο ρεύμα καθόδου από την Λαμία προς την Αθήνα εγκλωβίστηκαν ΙΧ σε μήκος 3 χλμ μετά τα διόδια της Τραγάνας, ενώ στη συνέχεια η Αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία στα διόδια και δεν επιτρέπει την διέλευση. Εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.
Διακοπή της κυκλοφορίας από την Αστυνομία υπάρχει και στον δρόμο Λαμία-Καρπενησίου, στο 48ο χιλιόμετρο, καθώς η έντονη χιονόπτωση δεν επιτρέπει στα εκχιονιστικά να διατηρήσουν καθαρό το οδόστρωμα. Έτσι μπροστά στον κίνδυνο να εγκλωβιστούν οι οδηγοί στα χιόνια, που ξεπερνούν τα 50 εκατοστά, διεκόπη η κυκλοφορία και θα επιτραπεί όταν μπορέσουν οι οδηγοί να κινηθούν με ασφάλεια.
Ήδη στην περιοχή βρίσκονται πάνω από 100 ΙΧ με κατεύθυνση το Καρπενήσι, ενώ η κίνηση από την Λαμία προς Καρπενήσι είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

http://www.thessaliatv.gr/include/docs/0050252478_5981113_gre9679482.limghandler.jpg

Μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα ΙΧ αλλά και με πολλά προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία και από Λαμία προς Άμφισσα και προς Δομοκό.
Απεγκλωβίστηκαν οι οδηγοί στα Καλάβρυτα
Απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια, το λεωφορείο, τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά που είχαν ακινητοποιηθεί νωρίτερα στην περιοχή της Πούντας Καλαβρύτων, όπως είπε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης.
Παράλληλα, ο Νίκος Γυφτάκης ανέφερε, ότι λόγω της χιονόπτωσης στο δρόμο που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, μέσω του Μεγάλου Σπηλαίου, ακινητοποιούνται για λίγη ώρα αυτοκίνητα, μέχρι να φθάσει το εκχιονιστικό μηχάνημα, να καθαρίσει το οδόστρωμα και να το ακολουθήσουν με ασφάλεια μέχρι τον προορισμό τους.
Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, ο Νίκος Γυφτάκης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι επικρατεί πυκνή χιονόπτωση και τα μηχανήματα επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι από Πούντα προς Καλάβρυτα και από Χαλανδρίτσα προς Καλάβρυτα.
Επίσης ανέφερε, ότι «όλο το προσωπικό είναι επί ποδός, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, πέρα από την όποια, ενδεχομένως, καθυστέρηση που σημειώνεται και η οποία είναι δικαιολογημένη».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, απαγορεύθηκε μέχρι τις 10:00 αύριο το πρωί, η κυκλοφορία όλων των βαρέων οχημάτων, με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων και στις δύο κατευθύνσεις της επαρχιακής οδού Διακοπτού-Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, ενώ η κίνηση των επιβατηγών αυτοκινήτων θα επιτρέπεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

thessaliatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου