Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Δωρεά 20 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από τον TAP

http://www.thessnews.gr/photos/ekab_118.jpg
Στο κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής 20 νέων, 



... σύγχρονων ασθενοφόρων δωρεά του Διαδραστικού Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP παρουσία του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Κώστα Καρατσινόπουλου και των Περιφερειαρχών Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας κ.κ Μέτχιου και Καρυπίδη.
 Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η παράδοση ακόμη 11 οχημάτων μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες. Συνολικά θα δοθούν 33 οχήματα στην Κεντρική, Ανατολική και Δυτική Μακεδονία, περιοχές που διασχίζει ο αγωγός.
Επιπλέον στη δωρεά περιλαμβάνονται 4 θερμοκοιτίδες που μπορούν να τοποθετηθούν στα ασθενοφόρα για να καλύπτουν ανάγκες βρεφών όταν χρειαστεί και ένα ασθενοφόρο ειδικά για υπέρβαρα άτομα.

http://www.thessnews.gr/photos/ekab2_10.jpg

Το πρόγραμμα της εταιρείας με τίτλο «Προορισμός Προστασία» περιλαμβάνει τη δωρεά συνολικά 90 οχημάτων δημοσίας χρήσης μεταξύ των οποίων 15 εκχιονιστικά, 16 απορριμματοφόρα, 2 οχήματα δασικής υπηρεσίας, 4 πολιτικής προστασίας συνολικού ύψους 10 εκ. ευρώ.
Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ δήλωσε ότι εδώ και δύο χρόνια τρέχει ένα πρόγραμμα αντικατάστασης 301 ασθενοφόρων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την προμήθεια 28 οχημάτων για την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
Αναφορικά με τη στελέχωση του ΕΚΑΒ τόνισε ότι το 2016 προσελήφθησαν 186 άτομα, το 2017 100 και τρέχει διαγωνισμός για προσλήψεις 40 υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των αεροδιακομιδών εξετάζεται η δημιουργία μόνιμου κέντρο στη Θεσσαλονίκη , χωρίς όμως να το προσδιορίσει χρονικά. Με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου θα αγοραστούν 2 αεροσκάφη για τη μεταφορά ασθενών και θα επισκευαστούν 3 ελικόπτερα που βρίσκονται καθηλωμένα από το 2008 και το 2012.

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου