Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Αυτή τη φορά δε θα σου κόψουμε κλήση, από 8 Ιανουαρίου όμως...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΔΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
http://www.xronos.gr/filesVolume/drupal-files/files/styles/original/public/field/image/234235-3_17.jpg?itok=z2tKpyNC
"Βοήθησε κι εσύ για μία πόλη χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα και με σεβασμό στους πολίτες", του μήνυμα του Δήμου Κομοτηνής ενόψει έναρξης ελέγχων




Αυτή τη φορά δε θα σου κόψουμε κλήση, από 8 Ιανουαρίου όμως η πραγματικότητα θα είναι διαφορετική για τους οδηγούς που θα επιλέγουν παράνομα να παρκάρουν κατά μήκους του ποδηλατόδρομου στην Κομοτηνή.
Η ενημέρωση των πολιτών για την εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκίνησε ήδη από χθες με τα γνωστά ροζ χαρτάκια. Αυτά διακινήθηκαν σε οχήματα που ήταν παρκαρισμένα κατά μήκος οδών όπου διέρχεται ο ποδηλατόδρομος, όπως Ορφέως, Νικολάου Ζωίδη και Δημοκρίτου. Τα χαρτιά αυτά μπορεί να μοιάζουν με τις κλήσεις της Τροχαίας, όμως μοιράστηκαν για να επιτελέσουν έναν άλλον σκοπό, αυτόν της ενημέρωσης των οδηγών για την ελεγχόμενη στάθμευση. "Τη φορά αυτή δε θα σου κόψουμε κλήση.
Από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 ξεκινάει ο έλεγχος στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης (κάρτα). Βοήθησε κι εσύ για μία πόλη χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα και με σεβασμό στους πολίτες", ανέγραφε πάνω στις εικονικές κλήσεις ο Δήμος Κομοτηνής, ελπίζοντας σε συμμόρφωση των οδηγών.

"Το μέτρο δεν είναι εισπρακτικό" έσπευσε να διευκρινίσει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης "είναι περισσότερο για να μπει μια τάξη, προς όφελος των καταστημάτων, γιατί αυτό που βλέπουμε σήμερα όπου δεν υπάρχει ελεγχόμενη στάθμευση είναι ότι υπάρχουν παντού σταθμευμένα αυτοκίνητα, ακόμα και πάνω στον ποδηλατόδρομο υπάρχουν αυτοκίνητα. Αυτό είναι εις βάρος των καταστημάτων. Θέλεις να κατεβείς στην πόλη να κάνεις τη δουλειά σου και δεν μπορείς να κατεβείς. Αυτό είναι εις βάρος της κατανάλωσης των καταστημάτων".

Στάθμευση μισής ώρας προβλέπει το μέτρο με την χρήση της επίμαχης κάρτας, ενώ ο οδηγός δεν επιτρέπεται να κάνει χρήση πέραν της μίας κάρτας. Το μέτρο θα είναι σε ισχύ από τις 8:00 το πρωί έως και τις 15:00 μ.μ. και από τις 17:00 μ.μ. μέχρι τις 21:00 μ.μ. όλες τις ημέρες εκτός Κυριακής και αργιών. Η τιμή της κάρτας είναι 30 λεπτά και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την προμηθεύονται από τα ταμεία του Δήμου ή από περίπτερα, καταστήματα ψιλικών και μίνι μάρκετ.

Για τη διενέργεια των ελέγχων και την επιβολή των προστίμων σε παραβάτες αρμόδια είναι η Αστυνομία.
Όσον αφορά την τροφοδοσία των καταστημάτων αυτή θα γίνεται κανονικά, όπως τονίζει ο κος Πολιτειάδης, αφού υπάρχουν οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης.

Πεποίθηση του κου Πολιτειάδη είναι ότι το μέτρο θα πάει καλά αλλά, προσθέτει, "κάθε μέτρο από την εφαρμογή του μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Θεωρώ όμως ότι αυτή η κατάσταση η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά, στους 2-3 αυτούς κεντρικούς δρόμους είναι απαράδεκτη, με αυτοκίνητα διπλοπαρκαρισμένα, με αυτοκίνητα πάνω στον ποδηλατόδρομο, με αυτοκίνητα πάνω στον πεζόδρομο".

xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου