Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Ξανά σίτιση στη λέσχη της πανεπιστημιούπολης

ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 
Λύθηκε το πρόβλημα, όπως μας ενημερώνουν από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης



Την πόρτα ανοιχτή και τα πιάτα τους γεμάτα, βρήκαν οι οικότροφοι της λέσχης σίτισης της πανεπιστημιούπολης Δ.Π.Θ. Κομοτηνής, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου. Το πρόβλημα που είχε προκύψει με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) που είχε βάλει προσωρινό λουκέτο στην εστία, όπως μας ενημερώνουν από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ανήκει στο παρελθόν.

Όπως μας εξήγησαν από το τμήμα δημοσιότητας και προβολής του Ιδρύματος, παρέχεται κανονικά σίτιση σε όλους τους οικότροφους φοιτητές, που διαμένουν στις εστίες, στις μερίδες και στις ώρες που υπάρχουν στο πρόγραμμα. Σε επιτόπια επίσκεψή μας στον χώρο της πανεπιστημιούπολης πράγματι διαπιστώσαμε ότι οι δηλώσεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού οι φοιτητές βρίσκουν τη λέσχη ανοιχτή για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.
Για κάθε γεύμα ετοιμάζονται σχεδόν χίλιες μερίδες, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες όλων των φοιτητών, ενώ στο μεσημεριανό και βραδινό γεύμα υπάρχουν δύο επιλογές φαγητού.

Υπενθυμίζουμε ότι η λέσχη σίτισης της πανεπιστημιούπολης, γνωστή μεταξύ των φοιτητών ως "πάνω λέσχη" είχε βάλει λουκέτο από την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2017 το οποίο διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος του 2017. Τελικά, το ζήτημα επιλύθηκε μόλις ξεκίνησαν τα μαθήματα των φοιτητών για το 2018, δηλαδή την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Η λύση που είχε δοθεί από τον πρυτανεύοντα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Στ. Τουλουπίδη ήταν η σίτιση των οικότροφων φοιτητών να γίνεται στη λέσχη της Παλιάς Νομικής, εντός Κομοτηνής. Παρόλα αυτά, η εν λόγω λύση δεν ευχαρίστησε τους φοιτητές, οι οποίοι έπρεπε να μεταφέρονται με λεωφορεία για ένα μήνα προκειμένου να φάνε εντός της πόλης.

Προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο Δ.Π.Θ. αλλά κυρίως στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, οι οικότροφοι φοιτητές άμεσα συγκρότησαν μία Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Φοιτητών, η οποία και κατέλαβε το κτίριο Πρυτανείας της Πανεπιστημιούπολης, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στο λουκέτο της λέσχης. Η κατάληψη διήρκεσε όσο και τα μαθήματα του 2017 κι σταμάτησε από τους ίδιους τους φοιτητές λίγες ημέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.
 
xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου