Μια φανταστική ιστορία με κάποιο φοιτητή του Χάρβαρντ και τις εργασίες του.
Στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου, οποιοσδήποτε μπορεί να φανταστεί μια ιστορία και να την δημοσιεύσει σαν πραγματική. Αν η ιστορία περιέχει και αρκετή δόση συνωμοσιολογίας, η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη και οι αναπαραγωγές σίγουρες. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το παρακάτω περσινό δημοσίευμα που αναπαράγεται ξανά αυτές τις μέρες.
ΨΕΥΔΕΣ – CLIKBAIT
Το είδαμε στο pronews.gr, spaei.gr, katohika.gr, pentapostagma.gr, hellasforce.com και maiandrosnews.gr
Η παραπάνω ιστορία είναι προϊόν φαντασίας και δεν παρουσιάζει κανένα στοιχείο σαν απόδειξη, κυκλοφορεί από τον Αυγ. 2016 και τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος αναδημοσιεύσεων. Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, καθένας μπορεί να φανταστεί οτιδήποτε και να το δημοσιεύσει στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου, αλλά οι ισχυρισμοί θα πρέπει πάντα να συνοδεύονται με τις ανάλογες αποδείξεις. Το παραπάνω δημοσίευμα περιέχει τόσα πολλά σφάλματα που αποκλείουν την παραμικρή πιθανότητα να αληθεύει η ιστορία του φοιτητή.
Ο Χένρι Κίσινγκερ ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, από το 1954 έως το 1969. Άρα ο φοιτητής, που του ζήτησε να κάνει μια εργασία για τις συνέπειες ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, φοιτούσε στο Χάρβαρντ το παραπάνω χρονικό διάστημα, τουλάχιστον 12 χρόνια πριν την πλήρη ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ το 1981.
Αλλά η Ελλάδα δεν μπήκε ξαφνικά στην ΕΟΚ το 1979, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Η συμφωνία σύνδεσης Ελλάδας – ΕΟΚ υπογράφτηκε, το μεσημέρι της Κυριακής, 9 Ιουλίου του 1961, στην Αίθουσα Τροπαίων της Βουλής. Η πορεία της Ελλάδας προς την συμμετοχή στην ΕΟΚ, θα ανασταλεί με την επιβολή της δικτατορίας (1967-1974), όπου και επισήμως σταμάτησε η λειτουργία των κυρίων μηχανισμών της Συμφωνίας Σύνδεσης, καθόσον το απολυταρχικό καθεστώς ήταν ασύμβατο με τις αρχές της ΕΟΚ. Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συνέχισε την αυτή πορεία, μέχρι το 1979, οπότε με τη Σύμβαση Προσχώρησης η Ελλάδα τελικώς έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας την 1η Ιανουαρίου 1981, ημερομηνία κατά την οποία έπαυσε η ισχύς και της Συμφωνίας σύνδεσης.
Παρακάτω στο δημοσίευμα, διαβάζουμε ότι ζητήθηκε από τον φοιτητή μια νέα εργασία το 1979 «για τις συνέπειες ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ (ΟΝΕ – Οικονομική και Νομισματική Ένωση)». Συγγνώμη, αλλά πόσα χρόνια σπούδαζε στο Χάρβαρντ ο φοιτητής; Η πρώτη εργασία, «που του ζήτησε ο Κίσινγκερ» ήταν τουλάχιστον 10 χρόνια πριν, γιατί ο Κίσινγκερ ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού του Χάρβαρντ μέχρι το 1969.
Εκτός από το παραπάνω, το Ευρώ δεν υπήρχε ούτε σαν ονομασία, το 1979. Αυτό που υπήρχε ήταν η Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ΕΛΜ ή ECU από τα αγγλικά European currency unit), αποτέλεσε από το 1979 μέχρι το 1998 την λογιστική μονάδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΕΚ) αργότερα Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και ήταν ο προπομπός του Ευρώ. Το όνομα «ευρώ» υιοθετήθηκε επισήμως στις 16 Δεκεμβρίου 1995.
Όπως έχετε ήδη καταλάβει, η παραπάνω ιστορία με τον «αιώνιο φοιτητή» στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και τις εργασίες του, δεν είναι τίποτα παραπάνω από αχαλίνωτη φαντασία.
ellinikahoaxes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου