Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής στα 120 χρόνια

Ο Ισραηλινός καθηγητής και ερευνητής Ααρών Τσιχανόβερ, βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιονίου και όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Καθημερινή το θέμα της συνάντησης αυτής, ήταν η εξατομικευμένη ιατρική.




Σύμφωνα με τον Ισραηλινό καθηγητή, ο πρώτος στόχος της εξατομικευμένης ιατρικής είναι η επιμήκυνση του προσδόκιμου, ζωής στα 120 χρόνια.
Σε αυτή την «εξέλιξη» κύριο λόγο «παίζει» η αποκρυπτογράφηση του γονιδιώματος, η οποία επετεύχθη στις 14 Απριλίου του 2003. Σύμφωνα με τον καθηγητή-ερευνητή αυτή η εξέλιξη θα δώσει μια ώθηση στις ανθρώπινες κοινωνίες οι οποίες θα βιώσουν πολλές και σημαντικές αλλαγές.
Ο μεγάλος κίνδυνος
Σύμφωνα με τον καθηγητή η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που αντιπροσωπεύει το γονιδίωμά μας, μπορεί να κλαπεί ή και να χακαριστεί. Αυτό είναι αρκετά εύκολο να γίνει αφού ήδη πολλοί άνθρωποι έχουν στην κατοχή τους cd με το γονιδίωμά τους.
Ποιοι θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν την εξέλιξη της εξατομικευμένης ιατρικής
Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ακούμε για την επιμήκυνση του προσδόκιμου της ζωής αλλά κανένας δεν μας λέει τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την καινοτομία. Καταρχάς σε αυτή την εξέλιξη θα έχουμε δικαίωμα να «συμμετέχουμε» όλοι ή μόνο οι πλούσιοι;
Η εξέλιξη σίγουρα δεν είναι κάτι κακό αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Όπως διαβάσατε και παραπάνω ο ίδιος ο καθηγητής-ερευνητής, εξέφρασε τις ανησυχίες που έχει. Δεν θα ήταν συνετό να κλείσουμε τα μάτια μας και απλά να ακολουθήσουμε τυφλά την «τρελή» πορεία της τεχνολογίας χωρίς να σκεφτόμαστε.
Γενικά ο άνθρωπος πολλές φορές χάνει το μέτρο και όταν χάνει το μέτρο, άσχημα πράγματα συμβαίνουν!!!!

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου