Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Πήρε Οσκαρ Μουσικής και το αφιέρωσε στην 90χρονη Ελληνίδα μητέρα του

Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά, ο κατά ήμισυ Έλληνας συνθέτης, κέρδισε το Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής για το σάουντρακ της ταινίας «Η Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. 




Αυτή ήταν η ένατη υποψηφιότητα του συνθέτη. «Ευχαριστώ, είναι καταπληκτικό! 
Η μητέρα μου γίνεται 90 φέτος, και νομίζω θα είναι πολύ χαρούμενη. 
Είναι Ελληνίδα, παρεμπιπτόντως» τόνισε ο σπουδαίος Αλεξαντρ Ντεσπλά μετά τη νίκη του. Αυτή ήταν η ένατη υποψηφιότητα του συνθέτη. 
Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά κέρδισε το Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής για το σάουντρακ της ταινίας «Η Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.

βίντεο1: https://youtu.be/U6jHnHD6RGg

Κατά τη διάρκεια της απονομής δε παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο που άφησε τη μουσική του να γίνει η φωνή των ηρώων του, αλλά και για τη μελαγχολική αγάπη της ταινίας του, ενώ αφιέρωσε το βραβείο και στις κόρες του.


βίντεο2: https://youtu.be/D7oj7cQE9N0

Το Οσκαρ για τον Ντεσπλά ήρθε μετά τη Χρυσή Σφαίρα και το βραβείο BAFTA. Ο ιδιος ανέλαβε τη σύνθεση και την παραγωγή της μουσικής της ταινίας του Ντελ Τόρο, με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου. 
Η σταρ της όπερα Renée Fleming τραγουδάει το «You’ll Never Know», το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της ταινίας από τον Ντεσπλά.


βίντεο3: https://youtu.be/bgqcG-vrU6k

Το πρώτο του Οσκαρ το κέρδισε το 2014, με τη δουλειά του στο Ξενοδοχείο Grand Budapest . Επίσης, έχει υπάρξει 8 φορές υποψήφιος για César (κερδίζοντας 3), 7 φορές υποψήφιος για BAFTA (κερδίζοντας 1) και 6 φορές υποψήφιος για Grammy (κερδίζοντας τελικά δύο). 
Μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων που έχει συνθέσει, περισσότερο δημοφιλή είναι στις ταινίας «Χάρι Πότερ: Οι Κλήροι του Θανάτου» – Μέρος 1 και «Οι Κλήροι του Θανάτου 2». 
Έχει γράψει επίσης τη μουσική για το «Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», το «Ο Λόγος του Βασιλιά», το «Επιχείρηση: Argo» και «Το Παιχνίδι της Μίμησης». 
Για το φετινό βραβείο Οσκαρ ήταν επίσης υποψήφιοι, ο Κάρτερ Μπέργουελ για τη μουσική στην ταινία Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι του Μάρτιν ΜακΝτόνα, ο Χανς Τσίμερ για τη Δουνκέρκη του Κρίστοφερ Νόλαν, ο Τζόνι Γκρίνγουντ για τη μουσική στην Αόρατη Κλωστή του Πολ Τόμας Άντερσον και ο Τζον Γουίλιαμς για το Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi του Ράιαν Τζόνσον. 

 [iefimerida]
tilestwra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου