Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Αραμπατζή σε Καμμένο: «Απούσα η κυβέρνηση στο Ρούπελ»

Την έντονη διαμαρτυρία της για την απουσία εκπροσώπησης της Βουλής των Ελλήνων αλλά και της Κυβέρνησης στην 77η επέτειο της Μάχης των Οχυρών Ρούπελ, 




... εκφράζει η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή με σχετική Ερώτηση, που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.


Όπως υπογραμμίζει η Σερραία βουλευτής, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Βουλής των Ελλήνων, η ευθύνη διοργάνωσης της επετειακής εκδήλωσης ανήκει στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, το οποίο όμως δεν απέστειλε αίτημα για ορισμό εκπροσώπησης της Βουλής των Ελλήνων.
Η κ. Αραμπατζή κάνει λόγο για βάναυση και κατ’ εξακολούθηση υποβάθμιση της σημασίας της επετείου από το 2015 και εντεύθεν, υποβάθμιση μιας από τις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ελληνικής Ιστορίας, ενός εμβληματικού  «μνημείου» Ανδρείας, Αυταπάρνησης και Αυτοθυσίας υπέρ πίστεως και πατρίδας, ενάντια στην υπεροπλία των Γερμανών κατακτητών.


Τονίζει δε ότι η έλλειψη εκπροσώπησης του κορυφαίου δημοκρατικού θεσμού της χώρας στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης εκθέτει την Πολιτεία και προσβάλλει το λαϊκό αίσθημα. Ιδιαίτερα μάλιστα σε μία περίοδο τεταμένων σχέσεων με τους γείτονες λαούς, όπου, η συγκεκριμένη αλλά και ανάλογες επέτειοι θα έπρεπε να λειτουργούν, περισσότερο από ποτέ, ως φάρος ανάτασης του εθνικού φρονήματος και υπενθύμισης του καθήκοντος όλων μας για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Αναλυτικά, η κατατεθείσα Ερώτηση έχει ως εξής:

Προς
Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Κ. Πάνο Καμμένο
Θέμα: Απουσία εκπροσώπησης της Βουλής των Ελλήνων και της Κυβέρνησης στην 77η επέτειο της Μάχης των Οχυρών Ρούπελ
Κύριε Υπουργέ,
Χθες, 15 Απριλίου 2018 τιμήθηκε στην περιοχή Ρούπελ η 77η επέτειος της θρυλικής, ομώνυμης Μάχης των Οχυρών.
Μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης Ιστορίας του Έθνους μας και εμβληματικό «μνημείο» Ανδρείας, Αυταπάρνησης και Αυτοθυσίας υπέρ πίστεως και πατρίδας, ενάντια στην υπεροπλία των Γερμανών κατακτητών. Ως γνωστόν στην ομορφοπλαγιά του Μπέλλες και στην ευρύτερη περιοχή της «Γραμμής Μεταξά»( Ιστίμπεη, Λίσσε κα) άλλαξε ο ρους της Ιστορίας. «Αντήχησε » το δεύτερο «ΟΧΙ» στους Γερμανούς και ορθώθηκε ηρωική Αντίσταση από τους Έλληνες στρατιώτες, που οχύρωσαν τη γραμμή, απωθώντας, διασπώντας, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στον κατακτητή και καθυστερώντας σημαντικά την επέλασή του.
Εκεί γράφτηκε με αίμα μια ακόμη εποποιία, που συμπυκνώνεται στη ρήση του Ταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου προς τον Γερμανό απεσταλμένο πως «Τα οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται!», εκεί η απίστευτη ελληνική ψυχή ανάγκασε τους Γερμανούς να υποκλιθούν στον τόσο ηρωικό στρατό, που είχαν ως αντίπαλο ενώπιον του Ήρωα Λοχία Δημητρίου Ίτσιου.
Παρόλα αυτά δυστυχώς, με λύπη διαπιστώσαμε ότι για 3η χρονιά, αρχής γενομένης από το 2015, δεν υπήρξε η προσήκουσα απόδοση τιμής από την Βουλή των Ελλήνων, καθώς δεν υπήρξε ο οφειλόμενος ορισμός εκπροσώπου της, στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης ενώ ούτε η Κυβέρνηση απέστειλε εκπρόσωπο.
Η έλλειψη εκπροσώπησης του κορυφαίου δημοκρατικού θεσμού της χώρας μας και μάλιστα κατ’ επανάληψη, σε μία τόσο σημαντική, ιστορική επέτειο, υποβαθμίζει βάναυσα τη σημασία της, εκθέτει την Πολιτεία, προσβάλλει το λαϊκό αίσθημα.
Πολύ περισσότερο μάλιστα σε μία περίοδο τεταμένων σχέσεων με τους γείτονες λαούς, η συγκεκριμένη αλλά και ανάλογες επέτειοι θα έπρεπε να λειτουργούν, περισσότερο από ποτέ, ως φάρος ανάτασης του εθνικού φρονήματος και υπενθύμισης του καθήκοντος όλων μας για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Κατόπιν τούτων και επειδή:
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Βουλής των Ελλήνων, η ευθύνη διοργάνωσης της επετειακής εκδήλωσης ανήκει στο Γενικό Επιτελείο Στρατού
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν απέστειλε, αίτημα για ορισμό εκπροσώπησης της Βουλής των Ελλήνων
Το περιστατικό σημειώνεται για τρίτη χρονιά (2015, 2017, 2018)
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
Επιβεβαιώνετε ή διαψεύδετε ότι η ευθύνη διοργάνωσης της επετειακής εκδήλωσης ανήκει στο Γενικό Επιτελείο Στρατού;
Εάν ναι, για ποιον λόγο δεν απεστάλη και φέτος αίτημα προκειμένου να εκπροσωπηθεί θεσμικά και να αποδώσει τα προσήκοντα η Ελληνική Βουλή στις ανωτέρω εκδηλώσεις;
Πως σκοπεύετε να αποκαταστήσετε το εν λόγω θεσμικό ατόπημα;
Γιατί δεν υπήρξε εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις;

Η ερωτώσα βουλευτής
Φωτεινή Αραμπατζή
Βουλευτής Σερρών ΝΔ

serrespost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου