Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

«Ματωμένα εγκαίνια στη Γάζα» - Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών

ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ
Τουλάχιστον 52 Παλαιστίνιοι νεκροί από Ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων.




Λουτρό αίματος στην Ιερουσαλήμ.Τουλάχιστον 52 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από Ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων κατά μήκος των συνόρων της Γάζας,όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.
Μεταξύ των νεκρών είναι και 8 παιδιά κάτω των 16 ετών.
Η τελετή εγκαινίων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, η οποία συμπίπτει με τις εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο της ανεξαρτησίας του Ισραήλ, πυροδότησε την ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Την ώρα που 35.000 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές δίνουν βροντερό «παρών» στην αιματηρή διαδήλωση, οι ΗΠΑ άνοιγαν επίσημα την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η τελετή των εγκαινίων, παρουσία εκατοντάδων Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων.
«Σήμερα ανοίγουμε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ» δήλωσε ο Ντέιβιντ Φρίντμαν μόλις ξεκίνησε η τελετή.
Με την τελετή αυτή υλοποιείται μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής που έλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προκαλώντας την αποδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας και την αγανάκτηση των Παλαιστινίων.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε σήμερα ότι παραμένει δεσμευμένος στην ειρήνη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

«Λουτρό αίματος» στη Γάζα: 43 Παλαιστίνιοι νεκροί - 1300 τραυματίες στα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)

dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου