Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Παροχή επιδότησης σύνδεσης στο διαδίκτυο (internet) με υπερυψηλή ταχύτητα

Παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο με υπερυψηλή ταχύτητα στους πολίτες (ωφελούμενους) που κατοικούν σε περιοχές, όπου αναπτύσσονται με ιδιωτικές επενδύσεις υποδομές, ικανές να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες




Θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), σύμφωνα με την οποία ο ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος, ανάλογα με τις ανάγκες του, τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν καθώς και τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που τις παρέχει
Πιο συγκεκριμένα οι δικαιούχοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μέσω ενός και μόνο κουπονιού (ηλεκτρονικό ή / και εκτυπώσιμο), μία SFΒΒ_Υπηρεσία εκ των δημοσιευμένων και εγκεκριμένων προσφορών των τηλεπικοινωνιακών παροχών, που έχουν πιστοποιηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα της δράσης.
Αναλυτικότερα, με το κουπόνι(voucher), αποκτούν:
• Διαδικτυακή σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας, με επιδότηση 13€ το μήνα, για διάστημα 24 μηνών
• Εφάπαξ σύνδεση, με επιδότηση του κόστους (48€).
Ιστοσελίδα της δράσης http://www.sfbb.gr
Η Εξαργύρωση – Χρήση του Κουπονιού από τους ωφελούμενους θα γίνεται από την ιστοσελίδα της δράσης http://www.sfbb.gr
Το κείμενο της ΚΥΑ
Αριθμ. οικ. 39734/207 – ΦΕΚ Τεύχος Β 1907/29.05.2018
Δράση «Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας (Superfast Broadband)».
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
αποφασίζουμε:
Την υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας (Superfast Broadband)» σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στα κάτωθι άρθρα της παρούσας.
Άρθρο 1
Αντικείμενο
Η δράση αφορά στην παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο με υπερυψηλή ταχύτητα στους πολίτες (ωφελούμενους) που κατοικούν σε περιοχές, όπου αναπτύσσονται με ιδιωτικές επενδύσεις υποδομές, ικανές να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.
Θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), σύμφωνα με την οποία ο ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος, ανάλογα με τις ανάγκες του, τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν καθώς και τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που τις παρέχει, υπό την προϋπόθεση ότι:
• Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν εγγραφεί και πιστοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα της δράσης,
• Οι διαθέσιμες υπηρεσίες καλύπτουν τις ελάχιστες απαιτήσεις που προδιαγράφονται στο επισυναπτόμενο Παράρτημα
Πιο συγκεκριμένα οι δικαιούχοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μέσω ενός και μόνο κουπονιού (ηλεκτρονικό ή / και εκτυπώσιμο), μία SFΒΒ_Υπηρεσία εκ των δημοσιευμένων και εγκεκριμένων προσφορών των τηλεπικοινωνιακών παροχών, που έχουν πιστοποιηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα της δράσης.
Αναλυτικότερα, αποκτούν:
• Διαδικτυακή σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας, με επιδότηση 13€ το μήνα, για διάστημα 24 μηνών
• Εφάπαξ σύνδεση, με επιδότηση του κόστους (48€).
Άρθρο 2
Φορείς της Δράσης
Κύριος και Φορέας Πρότασης της Δράσης είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Γ.Γ.Τ.Τ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και Φορέας Υλοποίησης και Δικαιούχος η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΔΟΤΠΕ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Φορέας Χρηματοδότησης της Δράσης είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΠΨΗΠΤΕ). Φορέας λειτουργικής υποστήριξης της δράσης είναι η Ανώνυμη Εταιρία Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ).
Στο επισυναπτόμενο Παράρτημα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, ορίζονται οι σχετικές αρμοδιότητες και υποχρεώσεις καθώς και οι βασικοί όροι της σύμπραξης αυτής.
Άρθρο 3
Ωφελούμενοι
Ωφελούμενοι της δράσης είναι όλοι οι πολίτες (φυσικά πρόσωπα περιλαμβανομένων και των επιτηδευματιών που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΚ) 1407/2013 και τηρώντας τα όρια για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας) που επιθυμούν να αποκτήσουν μια SFΒΒ_Υπηρεσία σε οποιαδήποτε από τις περιοχές όπου προσφέρονται SFΒΒ_Υπηρεσίες σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα.
Άρθρο 4
Προϋπολογισμός δράσης και ποσό ενίσχυσης
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των πενήντα εκατομμυρίων ευρώ (50.000.000,00 €).
Σε περίπτωση που, κατά την παρακολούθηση της εφαρμογής της δράσης από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, διαφανεί πιθανότητα εξάντλησης του ανωτέρω προϋπολογισμού της δράσης χωρίς την κάλυψη του συνόλου των ωφελούμενων πολιτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στη δράση, η ΕΔΟΤΠΕ θα εισηγηθεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης.
Ο προϋπολογισμός της δράσης αποτελεί 100% δημόσια δαπάνη, και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με εθνικούς πόρους.
Η συνολική οικονομική αξία του SFBB_voucher καθορίζεται σε:
• Διαδικτυακή σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας: 13€ το μήνα για διάστημα 24 μηνών
• Εφάπαξ κόστος σύνδεσης: 48€.
Άρθρο 5
Τρόπος άντλησης στοιχείων ωφελουμένων
Τα στοιχεία των ωφελουμένων θα αντληθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και μέσω των διαπιστευτηρίων του ΠΣ (Πληροφοριακού Συστήματος) TAXISNET.
Άρθρο 6
Προδιαγραφές της παρεχόμενης SFBB_Υπηρεσίας
Οι ελάχιστες προδιαγραφές της παρεχόμενης SFΒΒ_Υπηρεσίας της δράσης αναλύονται στο επισυναπτόμενο παράρτημα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.
Άρθρο 7
Μεθοδολογία Υλοποίησης του έργου
Η υλοποίηση της δράσης θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο Voucher (κουπόνι).
Ένα κουπόνι θα αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο (δικαιούχο πολίτη).
Η συνολική αξία του κουπονιού είναι το άθροισμα της αξίας των 2 παροχών του Άρθρου 1, καθεμιά από τις οποίες είναι διακριτά προ κοστολογημένη, σύμφωνα με το Άρθρο 4 της παρούσας. Δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία επιχορήγησης στην άλλη.
Η υλοποίηση της δράσης οργανώνεται στις ακόλουθες ενότητες:
1. Σχεδιασμός και εξειδίκευση της Δράσης.
2. Συγκρότηση Καταλόγου συμμετεχόντων Τηλεπικοινωνιακών Παροχών.
3. Εξαργύρωση – Χρήση του Κουπονιού από τους ωφελούμενους.
4. Οργάνωση και υποστήριξη στην υλοποίηση της δράσης.

Για την υλοποίηση της Δράσης, με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, συστήνονται και συγκροτούνται τα εξής συλλογικά όργανα:
Α) Η «Επιτροπή Αξιολόγησης Προσφορών» που ελέγχει τις αναρτημένες προσφορές των παροχών και εισηγείται στην ΕΔΟΤΠΕ την έγκριση ή την απόρριψή τους.
Β) Η πιστοποίηση της υλοποίησης του αντικειμένου της Δράσης πραγματοποιείται από την «Επιτροπή Πιστοποίησης» η οποία υποβάλλει στην ΕΔΟΤΠΕ εισηγήσεις για την κανονική υλοποίηση του αντικειμένου της Δράσης, την τήρηση των επιμέρους όρων αυτής και την επιβεβαίωση του τελικού ποσού προς απόδοση.
Η ανωτέρω προβλεπόμενη διαδικασία πιστοποίησης διενεργείται με τη μέθοδο της δειγματοληψίας επί των υποβληθέντων παραστατικών, δικαιολογητικών και λοιπών εγγράφων που προσκομίζονται από τους Παρόχους. Στον οδηγό της Δράσης θα καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι, οι προϋποθέσεις και κάθε λεπτομέρεια που αφορά στη διαδικασία δειγματοληψίας, ιδίως αναφορικά με το μέγεθος του δείγματος, τη μεθοδολογία εξαγωγής του, τη διαδικασία απόρριψης ή αποδοχής του, τις συνέπειες διαπίστωσης αποκλίσεων και σφαλμάτων, και κάθε άλλο στοιχείο που κρίνεται απαραίτητο για την πιστοποίηση της ορθής υλοποίησης του αντικειμένου της Δράσης.
Για την υποβοήθηση του έργου της Επιτροπής Πιστοποίησης, η ΕΔΟΤΠΕ δύναται να αναθέτει τη διαδικασία δειγματοληπτικού ελέγχου, εκκαθάρισης και επαλήθευσης παροχής πραγματικής υπηρεσίας και σε εξωτερικό συνεργάτη/σύμβουλο μετά από σχετική διαγωνιστική διαδικασία. Στην περίπτωση αυτή, η Επιτροπή Πιστοποίησης αποτελεί και την προβλεπόμενη από το άρ. 219 του ν. 4412/2016 Επιτροπή Παραλαβής των παρεχόμενων υπηρεσιών/ παραδοτέων του αναδόχου. Κατά τη διαδικασία παραλαβής διενεργείται ο απαιτούμενος έλεγχος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σύμβαση.
Τα πρακτικά των ανωτέρω επιτροπών εγκρίνονται από το αρμόδιο όργανο με απόφασή του, η οποία κοινοποιείται στους ενδιαφερομένους.
Προσφυγές κατά των ανωτέρω αποφάσεων της ΕΔΟΤΠΕ υποβάλλονται για λόγους νομιμότητας και ουσίας ενώπιον της ΕΔΟΤΠΕ εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την προσβαλλόμενη απόφαση. Η ΕΔΟΤΠΕ υποχρεούται να απαντήσει εντός δέκα
(10 ημερών) επί της προσφυγής.
Με την απόφαση σύστασης των ανωτέρω συλλογικών οργάνων της παρούσας, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες των οργάνων, η λειτουργία τους, οι ιδιότητες των μελών τους, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικά με τα ανωτέρω.
Τα ανωτέρω συλλογικά όργανα συγκροτούνται από στελέχη της ΕΔΟΤΠΕ και υπαλλήλους που υπηρετούν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης καθώς και στην ΕΕΤΤ και λειτουργούν σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά γενικές διατάξεις περί συλλογικών οργάνων.
Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες πληροφόρησης και δημοσιότητας, για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, των δυνητικών ωφελουμένων και των Τηλεπικοινωνιακών Παροχών, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

odigostoupoliti.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου