Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

USDA: Η αύξηση της παραγωγής ζάχαρης μετά το τέλος των ποσοστώσεων καθιστά την ΕΕ έναν από τους κυριότερους εξαγωγείς

Στους 22 εκατ. τόνους υπολογίζεται η παραγωγή ακατέργαστης ζάχαρης στην ΕΕ τη φετινή χρονιά,




... ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με την περσινή παραγωγή ακατέργαστης ζάχαρης, που εκτιμάται στους 22,8 εκατ. τόνους, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).
Ωστόσο, η περσινή παραγωγή ζάχαρης από τις καλλιέργειες σακχαροτεύτλων της ΕΕ θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί εδώ και πολλά χρόνια, δεδομένου ότι το καθεστώς το ποσοστώσεων ζάχαρης έληξε πέρσι, δίνοντας ώθηση στην παραγωγή και εμπορία ζάχαρης. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εισαγωγές ζάχαρης στην ΕΕ πέρσι αλλά και φέτος εκτιμάται ότι δεν ξεπερνούν τους 1,4 εκατ. τόνους, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ήμισυ του όγκου των εισαγωγών πριν από δύο χρόνια.

Η συνολική έκταση καλλιέργειας σακχαροτευτλών φτάνει τα 17 εκατ. στρέμματα, στα ίδια επίπεδα με πέρσι, σημειώνοντας άνοδο κατά 16% σε σύγκριση με τις εκτάσεις το 2016. Από τη φετινή παραγωγή ύψους 22 εκατ. τόνων, ποσότητα 20,3 εκατ. τόνων θα χρησιμοποιηθεί από τις βιομηχανίες ζάχαρης για μεταποίηση, σύμφωνα με το USDA.

Η ΕΕ κατακτά την τρίτη θέση στις εξαγωγές ζάχαρης παγκοσμίως
Η αύξηση της παραγωγής σακχαροτεύτλων δίνει ώθηση και στις εξαγωγές ζάχαρης της ΕΕ προς τρίτες χώρες.
Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στους 3,7 εκατ. τόνους φέτος, ποσότητα διπλάσια σε σχέση με αυτή που εξήχθη πριν δύο χρόνια.
Εάν η συγκεκριμένη εκτίμηση επιβεβαιωθεί, τότε η ΕΕ θα αναρριχηθεί στην τρίτη θέση των κυριότερων εξαγωγικών δυνάμεων παγκοσμίως, μετά τη Βραζιλία και την Ταϊλάνδη.

agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου