Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση των Δήμων Σερρών και Νις Σερβίας

Ολοκληρώθηκε τυπικά η αδελφοποίηση των Δήμων Σερρών και Νις, στη Σερβία αυτή τη φορά, την Κυριακή 3/6/2018. 




Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και συνοδεία συνεργατών του αποτελούμενη από τους:
-Αραμπατζή Θεόδωρο, Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου
-Γρηγοριάδη Παναγιώτη, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα τουρισμού
-Γρηγοριάδη Χρήστο, Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης
-Καδή Γεώργιο, Αντιδήμαρχο καθημερινότητας
-Δούκα Γεώργιο, Αντιδήμαρχο πρασίνου
-Κυρτάσογλου Δημήτριο, Δημοτικό σύμβουλο
μετέβησαν στην πόλη Νις της Σερβίας, όπου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο η επίσημη τελετή υπογραφής από τους δύο δημάρχους των σχετικών πρωτοκόλλων. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης της πόλης Νις κ.κ.Αρσένιος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτικών, στρατιωτικών και διπλωματικών Αρχών, τα δε τηλεοπτικά μέσα της πόλης κάλυψαν το γεγονός.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος του Νις κ. Ντάρκο Μπουλάτοβιτς, υπογράμμισε μεταξύ άλλων τη σπουδαιότητα της αμοιβαίας πρωτοβουλίας των δημοτικών Αρχών και τη συμβολή της στην προώθηση συνεργασιών στους τομείς πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού κ.ά. Σημείωσε δε την αδελφική υποστήριξη από την πλευρά της Ελλάδας και ιδιαίτερα των Σερραίων πολιτών στους πολίτες του Νις κατά τα χρόνια των πολέμων και των Νατοϊκών βομβαρδισμών στη δεκαετία του 1990.
Στην αντιφώνησή του ο Δήμαρχος Σερρών κ. Π. Αγγελίδης μετέφερε τους χαιρετισμούς των Σερραίων δημοτών και αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία που συνδέουν από την εποχή των Βυζαντινών χρόνων τις κοινωνίες και τις περιοχές Σερρών και Νις.
Προσκάλεσε τους πολίτες του Δήμου Νις να επισκεφθούν τις Σέρρες και ευχήθηκε τη σύντομη ενσωμάτωση/ένταξη της Σερβίας, ως πλήρους μέλους, στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ώστε με καλύτερες προοπτικές και μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων να πραγματοποιηθούν οι οραματικοί στόχοι της αδελφοποίησης των Δήμων.
Η υπογραφή των πρωτοκόλλων αδελφοποίησης συνέπεσε με τον μεγαλοπρεπή εορτασμό (με το παλιό ημερολόγιο) των πολιούχων της πόλης ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Η δημοτική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει την προηγουμένη στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό και στην περιφορά της εικόνων των ως άνω Αγίων προστατών της πόλης, ενώ την Κυριακή παρακολούθησε μαζί με τις τοπικές αρχές και πλήθους κόσμου τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία. Είναι γνωστό ότι στην πόλη αυτή γεννήθηκε ο μετέπειτα αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μέγας Κωνσταντίνος και ως προστάτες της πόλης, τιμούνται με ιδιαίτερη εορταστική μεγαλοπρέπεια.
Με την ευκαιρία της υπογραφής των πρωτοκόλλων αδελφοποίησης των Δήμων, η Δημοτική Αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την άλλοτε μεγαλοπρεπή κατοικία του Μεγάλου Αυτοκράτορα καθώς επίσης και το Πύργο/μνημείο με τις νεκροκεφαλές των επαναστατημένων αλλά ηττηθέντων από τους Οθωμανούς, Σέρβων πολεμιστών το έτος 1809.
Η Σερραϊκή δημοτική αντιπροσωπεία, έγινε επίσης δεκτή στην κατοικία του, από τον επίσκοπο Αρσένιο, όπου και ανταλλάχθηκαν συμβολικά αναμνηστικά δώρα.
Η επίσκεψη για την τυπική ολοκλήρωση της αδελφοποίησης των Δήμων πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία. Σ’ αυτή συνέβαλε καθοριστικά η οργανωτική προετοιμασία των διαδικασιών αλλά και η μεταφραστική υποστήριξη από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα τουρισμού, κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη.
Τέλος, σημειώνεται η χαρακτηριστική φιλοξενία που έτυχε η δημοτική αποστολή τόσο από τη Δημοτική Αρχή όσο και από την ηγεσία της τοπικής εκκλησίας.

infonews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου