Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Η στιγμή που ο Ρουβίκωνας «κατέλαβε» τον Παρθενώνα για χάρη του Κουφοντίνα! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στο σημείο να αναρτήσουν πανό στον Παρθενώνα, όπου βρίσκονταν δεκάδες τουρίστες, έφτασαν τα μέλη του Ρουβίκωνα, 




... στο πλαίσιο των… δράσεων τους προς υποστήριξη του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Στο πανό αναγραφόταν το σύνθημα: «Η ελληνική Δημοκρατία σκοτώνει απεργό πείνας, άδεια στον Δ. Κουφοντίνα».


Εξάλλου, σε ανάρτησή τους στο Indymedia, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας αναφέρουν:
«Οι περισσότεροι συνεχίζουν να θεωρούν πραγματικό το είδωλο που το κράτος προβάλει για δικό του. Το είδωλο της ισονομίας, των δικαιωμάτων και της ίδιας της δικαιοσύνης .
Έχουμε αρκετά παραδείγματα στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό που μας δείχνουν πολύ καθαρά,  ότι το είδωλο είναι ψεύτικο. Αυτό για το οποίο μιλάμε εδώ, είναι η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα και η προοπτική θανάτου του.
Επιλέξαμε να σηκώσουμε πανό αλληλεγγύης στο Δ. Κουφοντίνα μπροστά στον Παρθενώνα. Ως ένα καλό σημείο για να απευθυνθούμε στον κόσμο που έχει έρθει εδώ ως τουρίστας και επιλέγει να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον τόπο που διασκεδάζει, ή τον κόσμο που έστω, δεν έχει αφήσει την κρίση του στο ξενοδοχείο. 
Η δημοκρατία είναι μια χαρά ως τουριστικό προϊόν  αλλά ως πραγματικότητα είναι άλλη υπόθεση. Κι όταν το αξιοθέατο και η πραγματικότητα είναι δίπλα-δίπλα, στην έκδοση" κληρονομιά και κληρονόμος"  φαίνεται πολύ καθαρά. Μπορεί άλλωστε καθένας να το δει και στη δική του χώρα».

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας από την Τετάρτη 30 Μαΐου, με αίτημα την τακτική άδεια που δικαιούται αλλά δεν παίρνει και κατάργηση του εισαγγελικού βέτο.

thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου