Ο εθελοντής
Γιάννης Κανίογλου μίλησε για τον καθαρισμό του βυθού στο λιμάνι της
Νέας Περάμου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον,
... αλλά
και για... τα περίεργα περιστατικά τα οποία αντιμετώπισε
Η 5η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα
Περιβάλλοντος και ευτυχώς για κάποιους ανθρώπους που δρουν εθελοντικά
αυτή είναι μία καλή ευκαιρία για να κάνουν καθαρισμούς σε λιμάνια και
ακτές προσπαθώντας να προστατέψουν το περιβάλλον.
Έτσι και ο Γιάννης Κανίογλου
μίλησε στον ALPHA Radio με την ιδιότητα του εθελοντή για την Παγκόσμια
Ημέρα Περιβάλλοντος και τον καθαρισμό του βυθού σε κάποια σημεία στο λιμάνι της Νέας Περάμου έχοντας να διηγηθεί αρκετά περίεργα περιστατικά, τόσο από τον βυθό όσο και έξω από αυτόν!
«Είναι μία υποθαλάσσια χωματερή ο βυθός τις θάλασσας…»
Αρχικά σχετικά με τα ευρήματα των εθελοντών που καθαρίζουν το βυθό υποστήριξε πως: «Είναι και κάποια πράγματα που δεν μπορέσαμε να τα βγάλουμε έξω από τον βυθό, θα μείνουν στις επόμενες γενιές να κάνουν ανακαλύψεις, να βρουν τι ήταν αυτό που κατέστρεψε τις θάλασσες.Εν ολίγοις να σας πω ότι είτε επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες αλιείς, ό,τι δεν χρειάζονται, το ρίχνουν στη θάλασσα. Είναι μία υποθαλάσσια χωματερή ο βυθός τις θάλασσας, είτε αυτό είναι στα λιμάνια είτε είναι σε μέρη όπου αράζουν κότερα και βάρκες παραθεριστών, είτε είναι στα βαθιά νερά, όπου εκεί μπορεί να πεταχτεί ό,τι δεν χρειάζεται ένα καΐκι.
Φυσικά υπάρχουν και τα επιπλέοντα, κατά κύριο λόγο πάλι ό,τι περισσεύει από ένα καΐκι, όπως φελιζόλ, τις σακούλες που έχουνε τον πάγο, διάφορα σχοινιά και δίχτυα που δεν χρειάζονται».
«Βουτήξαμε για καθαρισμό και αλιείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο Λιμενικό, γιατί μας επιτρέπει να βουτήξουμε μέσα στο λιμάνι!»
Στην συνέχεια ο κ. Κανίογλου διηγείται και ένα περίεργο περιστατικό για να δείξει πως αντιλαμβάνονται ορισμένοι αυτές τις πρωτοβουλίες καθαρισμού. «Θα σας πω ένα κωμικοτραγικό, τραγελαφικό σκηνικό, όταν το 2016 με την παρουσία ενός λιμενικού θελήσαμε με τη δράση Παγγαίου Υποστηρίζω να κάνουμε μία δράση καθαρισμού του λιμανιού της Ηρακλείτσας, είχαμε πολίτες οι οποίοι βοηθούσαν να βγάλουμε από το βυθό και να τα στοιβάζουν αυτά που πετούσε ο καθένας και κάποιοι ερασιτέχνες αλιείς ενός συλλόγου διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο Λιμενικό, γιατί μας επιτρέπει να βουτήξουμε μέσα στο λιμάνι, ενώ απαγορεύεται!Ενώ εκείνη τη στιγμή ήξεραν, αφού δεν είχαμε μαζί μας ψαροντούφεκα ή τίποτα άλλο, τέλος πάντων, είχαμε μόνο μαχαίρια για να κόβουμε τα σχοινιά τα οποία πιθανόν να μπλέκονταν μέσα στα πόδια μας και έκαναν παρατήρηση στον Λιμενικό γιατί μας επιτρέπει ο λιμενικός να βουτήξουμε στο λιμάνι!».
Δείτε φωτογραφίες από τον καθαρισμό του βυθού του λιμανιού της Νέας Περάμου
kavalapost.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου