Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΣΕΡΡΕΣ: «Πανωλεθρία» για τις καλλιέργειες από τη βροχή και το χαλάζι

Ο «όλεθρος» χτύπησε για μία ακόμη φορά την… πόρτα των αγροτών, που βλέπουν τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι.




Σάββατο απόγευμα, το επιτελείο του Infonews24 ήταν επί ποδός, καταγράφοντας και μεταφέροντας με φωτογραφίες και βίντεο, την κατάσταση που επικρατεί στο νομό Σερρών.
Άνω Καμήλα
Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο αγρότης Στέργιος Νικολής από την Άνω Καμήλα, όπου με μία πρώτη εκτίμηση, η ζημία ξεπερνά τα 1500 στρέμματα, σε καλλιέργειες ντομάτας, βαμβακιού, καρπουζιών και καλαμποκιού.
Σερραίοι αγρότες τονίζουν την ανάγκη να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών, αλλά εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στον ΕΛΓΑ, τον οποίο και αμφισβητούν ευθέως για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων από την καταγραφή των ζημιών.
(Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ πατώντας εδώ http://www.infonews24.gr/index.php/info-news-sports/serres/item/13456-o-oletiras-tis-vroxis-afanise-tis-sodeies-serraion-agroton-foto  )
Μητρούση
Μεγάλες ζημίες υπέστησαν καλλιέργειες βαμβακιού, τριφυλλιού, ηλιόσπορου και ρυζιού, στο Μητρούση, στις περιοχές Χαρμάνκα και Ισκόπι.
Εκατοντάδες στρέμματα «λεηλατήθηκαν» από τη μήνι του καιρού.
Ο Σερραίος αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Τουρτούρας, μιλώντας στο Infonews24, τόνισε την ανάγκη να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ, αλλά και να καταβληθούν αποζημιώσεις το ταχύτερο.
(Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο εδώ http://www.infonews24.gr/index.php/info-news-sports/serres/item/13466-xalazi-xtypise-kai-kalliergeies-sto-mitroysi  )
Στρυμονικό

«Συναγερμός» σήμανε από χθες το βράδυ, στο δήμο Ηράκλειας, όταν εξαιτίας της έντονης νεροποντής, άρχισε να φουσκώνει ο χείμαρρος Ξηροποτάμου, που διαρρέει το Στρυμονικό.
Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε και βρέθηκε επί τόπου κλιμάκιο αιρετών, αποτελούμενο από τον αντιδήμαρχο Στρυμονικού Βασίλη Σαββίδη, τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας Ηράκλειας Νίκο Μουρατίδη και τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Ηράκλειας Γιάννη Αβραμίδη.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση του μηχανισμού, που έσπευσαν να στηρίξουν το χείμαρρο, προκειμένου να μην υπερχειλίσει, όπως και τελικά έγινε και αποφεύχθηκαν τα προβλήματα, ενώ σήμερα το πρωί στην περιοχή βρέθηκε και ο δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, για αυτοψία και για να εκτιμήσει την κατάσταση.
(Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ πατώντας εδώ http://www.infonews24.gr/index.php/info-news-sports/serres/item/13457-foyskose-o-xeimarros-ksiropotamou-sto-strymoniko-epi-podos-o-mixanismos-tou-dimou-irakleias-foto-vinteo  )

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας- Ζωή Χειμωνίδου- Χριστίνα Χατζοπούλου
infonews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου