Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Πώς θα διορθώσετε τα λάθη που ανεβάζουν τον ΕΝΦΙΑ

Το εκκαθαριστικό αποτυπώνει ό,τι ακριβώς έχει δηλώσει ο κάθε φορολογούμενος στο Ε9.




Ο «λογαριασμός» του ΕΝΦΙΑ έφθασε. Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι ολόιδιος με αυτό που πλήρωσαν με πέρυσι ενώ άλλοι είδαν το ποσό του φόρου να έχει αυξηθεί και άλλοι το είδαν ελαφρώς ψαλιδισμένο λόγω εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών και των παρεμβάσεων που έγιναν στην κλίμακα του κύριου φόρου και στο συμπληρωματικό φόρο με αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 250.000 ευρώ από 200.000 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι οι φορολογούμενοι πριν προχωρήσουν στην πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ στο τέλος του μήνα να ελέγξουν τα στοιχεία των ακινήτων τους και τα ποσά που αναγράφονται το εκκαθαριστικό. Ο έλεγχος είναι απαραίτητος καθώς μπορεί να τους βοηθήσει να εντοπίσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις που έχουν κάνει κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης Ε9 και έγιναν αιτία να φουσκώσει ο λογαριασμός του φόρου που καλούνται να πληρώσουν για τα ακίνητά τους.
Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, αποτυπώνει ό,τι ακριβώς έχει δηλώσει ο κάθε φορολογούμενος στο Ε9 για τα ακίνητά του, οπότε όποια λάθη εντοπίσει μπορεί να τα διορθώσει με την υποβολή τροποποιητικής…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΠΗΓΗ kverros.gr
   serrespost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου