Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ναυαγια απο... καδους και λαστιχα στo βυθο της θαλασσας στη Σιβηρη

Περίπου 50 μέτρα από την ακτογραμμή και σε βάθος δύο μέτρων, στον βυθό της παραλίας της Σίβηρης κατοικούν κάδοι σκουπιδιών, βαρέλια και μπάζα.




Μια απίστευτη εικόνα αντικρύζουν οι παραθεριστές και οι κολυμβητές στην παραλία της Σίβηρης, αφού στον βυθό της θάλασσας, σε απόσταση περίπου 50 μέτρα από την ακτογραμμή και σε βάθος δύο μέτρων, «κατοικούν» κάδοι σκουπιδιών, λάστιχα, μεταλλικά βαρέλια και άλλα ογκώδη αντικείμενα.

Τα αντικείμενα αυτά, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη Voria.gr κάτοικοι της περιοχής, είχαν παρασυρθεί στη θάλασσα από τις πλημμύρες που είχαν πλήξει την Κασσάνδρα τον Οκτώβριο του 2015, ενώ προστέθηκαν και νέα από τις πλημμύρες του περασμένου Ιουλίου.

Το ρέμα της Σίβηρης είναι γνωστό ότι υπερχειλίζει σε κάθε δυνατή νεροποντή παρασέρνοντας στη θάλασσα χώμα και φερτά υλικά. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται επίσης για τη θολότητα του νερού αλλά και για έντονη δυσοσμία που αναδύεται από τα νερά του ρέματος.

Τα αντικείμενα που έχουν εντοπίσει οι κάτοικοι στον πάτο της θάλασσας είναι έξι κάδοι σκουπιδιών, ένα μεγάλο ελαστικό, τρία μεταλλικά βαρέλια, σπασμένα κομμάτια μιας βάρκας και πολλά άλλα σκουπίδια και μπάζα.

βίντεο: https://youtu.be/XnjLujv9flA?t=2

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι είχαν στείλει σχετική επιστολή στον δήμο Κασσάνδρας, ενημερώνοντας για την κατάσταση πριν από περίπου έναν μήνα, χωρίς όμως να λάβουν κάποια απάντηση. Ακόμη, σκοπεύουν να συλλέξουν υπογραφές ζητώντας την παρέμβαση κάποιου αρμόδιου φορέα ώστε να απομακρυνθούν τα αντικείμενα.

Σε επικοινωνία που είχε η Voria.gr με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του δήμου Κασσάνδρας, Αντώνη Μιχαλάκη, ο ίδιος απάντησε πως το θέμα δεν αποτελεί αρμοδιότητα του δήμου και ότι δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Από την πλευρά του το Λιμεναρχείο Ν. Μουδανιών, απάντησε επίσης πως δεν είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος.
Πάντως, οι κάτοικοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την καθαριότητα και καταλληλότητα των υδάτων και την εικόνα που αντικρύζουν οι τουρίστες που κατά χιλιάδες συρρέουν και φέτος στις παραλίες της Χαλκιδικής.



voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου