Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Η σοκαριστικη φωτογραφια δυτη για τον ολεθρο που προκαλει το πλαστικο στη θαλασσια ζωη

Μία συγκλονιστική φωτογραφία μέσα από τη θάλασσα, που αποτυπώνει την ανυπολόγιστη ζημία 




... που προκαλούν στη θαλάσσια ζωή και το θαλάσσιο περιβάλλον τα πλαστικά απορρίμματα, τράβηξε ένας δάσκαλος αυτόνομης κατάδυσης στην Ισπανία.
Ο λόγος για τον Roger Millán, που φωτογράφισε ένα μικρό ψαράκι παγιδευμένο μέσα σε ένα πλαστικό γάντι μιας χρήσης που αιωρείτο μέσα στο νερό, στα ανοικτά της Tossa de Mar, Costa Brava, στην ιβηρική χώρα, τον περασμένο Ιούλιο.

Όπως είπε ο ίδιος, «δυστυχώς ο μικρός κέφαλος (Mugil cephalus) ήταν ήδη νεκρός!». Η φωτογραφία του κάνει τον γύρο του κόσμου.


Ο Roger, που τράβηξε και σχετικό βίντεο, είπε ακόμη ότι οι παραλίες της περιοχές καθαρίζονταν συχνά, έτσι η ρύπανση δεν ήταν εύκολα ορατή.
«Όμως, όταν κοιτάξεις καλύτερα, δεν μπορείς να χάσεις τα αναρίθμητα μικρά κομμάτια πλαστικού και τις πάμπολλες μπατονέτες», πρόσθεσε.

«Έχω έρθει ξανά σε επαφή με τέτοιες εικόνες: ένα χταπόδι να ζει μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι αντί για βράχια, αλλά και πολλά ψάρια παγιδευμένα μέσα σε αλιευτικά δίχτυα-φαντάσματα», συνέχισε και τόνισε πως, σε τέτοιες περιπτώσεις, κόβει τα δίχτυα για να απεγκλωβίσει όσα ψάρια παραμένουν ζωντανά.

«Είναι στενάχωρο να βλέπω αυτές τις εικόνες, αφού δουλειά μου είναι να δείχνω στον κόσμο την ομορφιά των ωκεανών. Πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις χρειάζεται να επιβάλλουν αυστηρότερους νόμους για την πρόληψη της πλαστικής ρύπανσης, όπως απαγορεύοντας τα πλαστικά μιας χρήσης και τα πλαστικά που δεν ανακυκλώνονται. Παράλληλα, απαιτείται προστασία ολοένα και περισσότερων περιοχών από την αλιεία», συμπλήρωσε.
«Η εκπαίδευση είναι και επίσης εξαιρετικά σημαντική. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τίποτε για όλα αυτά», κατέληξε ο Roger.



   greenagenda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου