Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Εντυπωσίασε η νέα Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Δ.Τσαλίκογλου

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η νέα υπουργός Πολιτισμού κυρία Μυρσίνη Ζορμπά στους ανθρώπους των πολιτιστικών φορέων της Βορείου Ελλάδας, 




... ανάμεσα σε αυτούς και ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, Δημήτρης Τσαλίκογλου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση,  που δέχτηκε στις 4 Σεπτεμβρίου από το γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μυρσίνης Ζορμπά, συμμετείχε σε συνάντηση γνωριμίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 και από ώρα 15.30, στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών περιγράφει γλαφυρά με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμησε αυτός και οι συνάδελφοί του στην πρώτη συνάντηση με τη Νέα Υπουργό Πολιτισμού γράφοντας:

Πάω προχθές στα γραφεία μας στο θέατρο και μου έρχεται μία πρόσκληση….Συνάντηση γνωριμίας με την νέα υπουργό Μυρσίνη Ζορμπά…. λέω μέσα μου.. πλάκα μας κάνει…κακόγουστη φάρσα.. Δεδομένου ότι η πρώην υπουργός( που ήταν και πρώην διευθύντρια ΔΗΠΕΘΕ και περιμέναμε πολλά άλλα…) αγνοούσε συστηματικά τα αιτήματα για ακρόασεις και ραντεβού όλων των ΔΗΠΕΘΕ και άλλων φορέων…και το είχαμε πάρει απόφαση πως υπουργό δεν βλέπεις, πιο εύκολα βλέπεις τον Τσίπρα η τον Παυλόπουλο παρά υπουργό πολιτισμού….
Έρχεται λοιπόν η νέα υπουργός 5 μέρες μετά τον ανασχηματισμό και την ανάληψη καθηκόντων της… πρίν κάτσει στο γραφείο της δηλαδή και στέλνει πρόσκληση στους φορείς της κ.Μακεδονιας(λογικά με την περιφέρεια το πάει) για συνάντηση γνωριμίας..Μας καλεί και μας μαζεύει λοιπόν εχθές στο αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης…
Ομολογώ ξεκίνησα υποψιασμένος κακοπροαίρετα..
Σκεφτόμουν “πάλι καμία φιέστα θα είναι.. παρατάμε τις δουλειές μας να τρέχουμε Θεσσαλονίκη για να ακούσουμε παχιά λόγια..θα έρθει καμία ντίβα θα κάτσει στα έδρανα και θα λέει ΘΑ..ΘΑ..”… Φτάνουμε λοιπόν…
Έρχεται.. κινείται ανάμεσα μας… απλή και απέριττη..μια καθημερινή Κυρία με ανθρώπινη πλευρά… χωρίς τουπε η οτιδήποτε αρνητικό αρμόζει στην περίπτωση.Με χιουμορ και σοβαρότητα μας κερδίζει από τα πρώτα λεπτά .. διαψεύδει τις σκέψεις μου καθώς κάθεται μαζί μας και όχι στο έδρανο που είχε στηθεί και μιλάμε χωρίς μικρόφωνα σαν παρέα.. Μας ανακοινώνει στην αρχή πως έτσι θα δουλεύουμε από δω και πέρα.. τακτικά μηνιαία και όποτε προκύπτει ανάγκη θα πραγματοποιούνται συναντήσεις εργασίας για να λύνονται τα προβλήματα όλων των φορέων..μας δίνει άμεση πρόσβαση στο γραφείο της και δίνει λόγο σε όλους να μας γνωρίσει, να μιλήσουμε σαν φίλοι, να πούμε τι κάνουμε και να θίξουμε προβληματισμούς.. σχέδια.. προτάσεις…Για πρώτη εντύπωση να πω πως εκπλήσσομαι θετικά…
Αφενός γιατί άλλη υπουργό την ψάχναμε 2 χρόνια και αυτή μας έψαξε η ίδια σε 5 μέρες και αφετέρου διότι άκουσα με τα αυτιά μου από άλλους προέδρους και διευθυντές μέσα στην κουβέντα ότι σε 5 μέρες λύθηκαν θέματα που τους απασχολούσαν 5-6 χρόνια.
. Παρατήρησα επίσης πως σημείωνε τα σημαντικά από αυτά που λέγαμε τα οποία χρήζουν λύσης σε ένα μικρό μπλοκακι που είχε μαζί της… Εύχομαι καλή δύναμη στην γυναίκα.Ο Θεός να της δίνει υγεία και κάθε επιτυχία..
Θα μου πείτε κάποιοι κρατά μικρό καλάθι…θα πω χαίρω πολύ… χωρίς καλάθι πάω πλέον όπου πάω… Είναι όμως ελπιδοφόρο να βλέπεις κάτι τόσο διαφορετικό και ήθελα να το αναφέρω…Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει η ίδια όρεξη και τα αναμενόμενα αποτελέσματα..



anexartitos.gr

1 σχόλιο: