Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Με απλή επίπληξη γλύτωσε το 2015 ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που συνελήφθη για δωροληψία

Με μια απλή επίπληξη φαίνεται ότι… γλύτωσε πριν από μερικά χρόνια από ίδιες κατηγορίες, ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, που συνελήφθη χθες με δύο συνεργούς του και που κατηγορούνται για δωροληψία, σε βαθμό κακουργήματος.



Αυτό αποκάλυψε ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χασάπης μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο κ. Χασάπης υποστήριξε πως η όποια ενημέρωση της διοίκησης του ιδρύματος, έρχεται από το ανακοινωθέν της αστυνομίας και ζήτησε να ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας το ταχύτερο δυνατό, να κοινοποιηθεί το αποτέλεσμα στη διοίκηση, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.
«Θέλουμε η δικαιοσύνη να απαγγείλει τις αυστηρότερες ποινές κι εμείς να κινήσουμε αμέσως την πειθαρχική διαδικασία,» δήλωσε ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ. Χασάπης δεν δίστασε να ομολογήσει πως η είδηση για τη σύλληψη του καθηγητή, δεν τους ξάφνιασε και οι αποκαλύψεις του δεν σταμάτησαν μόνο σε αυτή την ομολογία:
«Δεν πέσαμε από τα σύννεφα, γιατί εδώ και καιρό ακουγόταν ότι γινόταν αυτό. Είχαν γίνει και στο παρελθόν έρευνες που μετά από χρόνια και συγκεκριμένα το 2015, οδήγησαν απλά σε μια έγγραφη επίπληξη».
Γιατί, όμως, δεν παρενέβη η διοίκηση του ΤΕΙ; Ο Πρύτανης του ιδρύματος εξηγεί:
«Είναι πολύ δύσκολο με το δικό μας μηχανισμό να διαπιστώσουμε κάτι σοβαρότερο, επειδή οι φοιτητές όταν κληθούν να καταθέσουν επώνυμα για λόγους ευνόητους που καταλαβαίνουμε κι εμείς, δεν το κάνουν, οπότε κατά τη γνώμη μου πράγματι μόνο ο εισαγγελέας μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση. Εμείς είμαστε σχετικά καινούριοι στη διοίκηση, από το Δεκέμβριο. Δεν ήρθε κανείς ούτε φοιτητής να μας πει κάτι για το συγκεκριμένο θέμα».
Σύμφωνα με τον κ. Χασάπη, η έρευνα άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά», όταν τον περασμένο Φεβρουάριο εστάλη στο ΤΕΙ έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας και ήταν συνημμένο και έγγραφο από το Συνήγορο του Πολίτη, αναφερόμενο σε καταγγελίες φοιτητών.
Το συγκεκριμένο έγγραφο κοινοποιήθηκε και στον Εισαγγελέα, οπότε τα πράγματα άρχισαν να «παίρνουν το δρόμο» τους.
Από το Μάιο το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε συνεργασία με το Σώμα Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία συνεχίζεται και θα συνεχισθεί μέχρι αυτή η υπόθεση να ξεκαθαρίσει.

infonews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου