Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Στα "σκαριά" μονάδα οστρακοκαλλιέργειας στον όρμο των Ελευθερών - Ανησυχίες αλιέων

Μια επιστολή που εστάλη προς μια ομάδα συμπολιτών που δραστηριοποιούνται γύρω από τον όρμο των Ελευθερών (κυρίως στον τομέα της αλιείας)... 



... φαίνεται ότι προκαλεί ανησυχίες στις τάξεις τους, καθώς σε αυτό γίνεται λόγος για την πρόθεση (από άγνωστους, μέχρι τώρα, επιχειρηματίες) για την μίσθωση μιας έκτασης 50 στρεμμάτων με σκοπό τη δημιουργία μονάδας οστρακοκαλλιέργειας.

Η επιστολή εστάλη από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, με παραλήπτη τον Αλιευτικό Σύλλογο Επαγγελματιών Παρακτίων Αλιέων δήμου Παγγαίου. 
Η επιστολή συνοδεύεται από χάρτη του όρμου των Ελευθερών, στον οποίο καταδεικνύεται το σημείο στο οποίο θα λειτουργήσει η μονάδα, ενώ στο κείμενό της -το οποίο αποτελεί συνέχεια σχετικών εγγράφων που απεστάλησαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης- γίνεται λόγος για τη συμφωνία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας για τη μίσθωση της έκτασης και τη λειτουργία της μονάδας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω πληροφορία για τη μονάδα (η αναζήτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν έχει βγάλει, μέχρι τώρα, "λευκό καπνό" - αν και συνεχίζεται), ενώ το κείμενο της επιστολής έχει ήδη προκαλέσει ανησυχίες στις τάξεις των αλιέων -αλλά και των υπολοίπων κατοίκων της περιοχής, λόγω της τουριστικής δραστηριότητας στον όρμο.



kavala-portal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου