Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Ο Δ.Σερρών συμμετέχει στην Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Με το σλόγκαν «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΤΗΤΑ – ΠΡΟΛΗΨΗ – ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ!», 




... ο Δήμος Σερρών (το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και η Δ/νση Καθαριότητας) σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων και την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “ΩΡΕΣ” συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, 17-25 Νοεμβρίου 2018, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους.
Ο Δήμος Σερρών έχει ως στόχο να εστιάσει στην πρόληψη επικίνδυνων αποβλήτων που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την υγεία μας και το περιβάλλον σε σύγκριση με άλλους τύπους αποβλήτων.
Είναι ακόμη πιο σημαντικό να μειωθεί η κατανάλωση προϊόντων με επικίνδυνα περιεχόμενα τα οποία χρησιμοποιούνται καθημερινά για την καθαριότητα του σπιτιού, καθώς επίσης και να μάθει το κοινό πως αυτά απορρίπτονται κατάλληλα.


Το 2018, ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση και μείωση της χρήσης τέτοιων προϊόντων! Η εκδήλωση “SERRES IN 3R ACTION – ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ” θα λάβει χώρα στην Πλατεία Κρονίου, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 έως 14:00 και θα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:
– ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ : “Εκστρατεία Μείωσης Πλαστικής Σακούλας” (Θα διανεμηθούν σακούλες ανακύκλωσης και πάνινες τσάντες)
– ΚΠΕ ΠΟΡΟΪΩΝ: Εκπαιδευτική δραστηριότητα από την Περιβαλλοντική Oμάδα του ΚΠΕ Ποροΐων: «Φροντίζω τον εαυτό μου και το περιβάλλον: Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Ανακυκλώνω”
– ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΩΡΕΣ: Βιωματικό εργαστήριο “Φτιάχνω τα δικά μου απορρυπαντικά”(Θα παρασκευαστεί επί τόπου απορρυπαντικό σκόνη, θα διανεμηθεί συνταγή για σπιτικά απορρυπαντικά και θα δοθούν ιδέες για τη δημιουργία σπιτικών σφουγγαριών καθαριότητας)

serrespost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου