Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό

  Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια" με τίτλο "από τον σχολικό εκφοβισμό στις θετικές διαπροσωπικές σχέσεις". 




Το 4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών, της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και το Τμήμα Πολιτισμού & Αθλητισμού και Νέας Γενιάς πραγματοποίησαν μια εκδήλωση που κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού και των παιδιών. 
"Τον σχολικό εκφοβισμό μέσα από τα μάτια των παιδιών" παρουσίασε η Εκπαιδευτικός Κατερίνα Κλούρα με το Δρώμενο των παιδιών που χειροκροτήθηκε "Ο σχολικός εκφοβισμός έτσι ...και αλλιώς", ενώ ακολούθησε VIDEO με την επιμέλεια των παιδιών. 
Ακολούθησαν οι εισηγήσεις από την Ευγενία Δανιηλίδου Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου Φιλολογων: "Διαμεσολάβηση Ομηλίκων. Μια εναλλακτική μέθοδος ειρηνικής διαχείρισης και επίλυσης συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον,
Ο Νίκος Σταμπολίδης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου Εκπαίδευση για την αειφορία. "Η καλλιέργεια της ανεκτικότητας για την αμοιβαιότητα, τη συνεργασία και το σεβασμό της διαφορετικότητας στη σχολική κοινότητα".
Η Κωνσταντίνα Τσιγαρίδα Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Εργου Νηπιαγωγών. "Όρια: Ένα δώρο στα παιδιά μας".
Ο Βασίλης Εφόπουλος Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου Πληροφορικής "Απόψεις μαθητών Γυμνασίου ΠΕ Σερρών για τα κοινωνικά δίκτυα και την ασφάλεια στο διαδίκτυο". Αμέσως μετά παρέμβαση εκανε η Αναστασία Γκουβατζή, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης".
Τέλος, ακολούθησε συζήτηση όπου και βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συμμετείχαν οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Σερρών και την εκδήλωση παρουσίασε η Ε.Δινάκη.

 eproodos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου