Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Και το βραβείο του κορυφαίου που; Στον υπεραθλητή Πετρούνια ή στο παγκόσμιο brand που λέγεται Giannis;

Το 2018 κουβαλάει το… γέρικο κορμί του και κάνει σιγά-σιγά τα τελευταία του βήματα πριν μας αποχαιρετίσει, 



...πριν περάσει κι αυτό στην αιωνιότητα δίνοντας την σκυτάλη στο 2019, που όπως κάθε νέος χρόνος θα έρθει κι αυτό με όνειρα και μεγαλεπήβολους στόχους! 
Όπως συμβαίνει στο «φινάλε» κάθε ημερολογιακού έτους, έτσι και φέτος οι ψηφοφορίες για τους κορυφαίους της χρονιάς δίνουν και παίρνουν. Κορυφαίοι πολιτικοί (υπάρχουν άραγε;), ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές και πάει λέγοντας. Δεκάδες λίστες «κορυφαίων» ξεπηδούν καθημερινά σε εφημερίδες, περιοδικά ή sites όπου μεταξύ άλλων ζητούν και την δική σας ψήφο… 
Στην προκειμένη περίπτωση μας αφορά το αθλητικό σκέλος των συγκεκριμένων ψηφοφοριών και ειδικά η κατηγορία «κορυφαίος αθλητής του 2018». Μόλις πριν μερικές μέρες, ο ΠΣΑΤ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου ανέδειξε τους δικούς του πρώτους και το αγαλματάκι πήγε στον Λευτέρη Πετρούνια. Καθόλα αναμενόμενο αφού μιλάμε πλέον για ένα φαινόμενο του παγκόσμιου αθλητισμού που μαζεύει το… χρυσάφι με ρυθμούς Ριχάρδου (έτσι για να είμαστε και στο κλίμα των ημερών). 
Ένας υπεραθλητής που το τελευταίο χρυσό το πήρε με τσακισμένη ωμοπλάτη, μερικές ώρες πριν μπει στο χειρουργείο!

Με ποιον να συγκριθεί αυτός ο άνθρωπος που κάνει τα αδύνατα να φαίνονται σαν… ένα ποτήρι νερό; 
Κι όμως έγινε σχετική κουβέντα από την στιγμή που από την λίστα για τον κορυφαίο της χρονιάς απουσίασε το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. 
Αν το δούμε… ψυχρά με κούπες, τρόπαια και μετάλλια σύμφωνοι, ο Greak Freak δεν έχει καμία απολύτως θέση. Η ομάδα του, το Μιλγουόκι Μπακς ούτε τον πρώτο γύρο των play off της Ανατολής δεν πέρασε. Μακριά δηλαδή από κάθε είδους διάκριση. Κι όμως μιλάμε για έναν «πενταδάτο» παίκτη του all star game! 
Ένα (επίσης) Παγκόσμιο φαινόμενο με τον οποίο ασχολείται όλος ο μαγικός κόσμος (και μπασκετικό χρηματιστήριο) του ΝΒΑ. Είναι μια κινητή διαφήμιση για την Ελλάδα, είναι ένας πρέσβης του ελληνικού αθλητισμού και γενικότερα της χώρας έχοντας… ξεφύγει από τα όσα ξέραμε ως τώρα για την παρουσία ενός Ελληνα στο εξωτερικό! 
Είναι παίκτης που οι ιθύνοντες του ΝΒΑ τονίζουν πως δεν έχει ταβάνι και ήδη έχει γράψει μια σειρά από ατομικά ρεκόρ; Οπότε είναι δυνατό να λείπει από λίστες για τους κορυφαίους της χρονιάς; Μάλλον όχι. 
Έστω κι αν δεν θέλετε να τον ψηφίσετε ως τον πρώτο των πρώτων...


thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου