Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Οι παγίδες των βεβαιώσεων αποδοχών

Παγίδες για τους χιλιάδες μισθωτούς ενδεχομένως να υποκρύπτουν οι βεβαιώσεις αποδοχών που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά από τους εργοδοτικούς φορείς στο ...


...taxsinet μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και θα παραδοθούν και στους ίδιους τους μισθωτούς.
Η επίσπευση της έκδοσης των βεβαιώσεων αποδοχών ενισχύει και την προοπτική να ανοίξει νωρίτερα από κάθε φορά φέτος, η ηλεκτρονική πύλη του taxisnet, για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με τους επιτελείς της ΑΑΔΕ να έχουν στόχο η ημερομηνία έναρξης των δηλώσεων να είναι στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.
Όπως διευκρινίζει η σχετική απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, στις βεβαιώσεις των αποδοχών θα αναγράφονται οι αμοιβές που καταβλήθηκαν το 2018, οι κρατήσεις που έγιναν για ασφαλιστικά ταμεία, ο φόρος που αναλογεί και ο φόρος που παρακρατήθηκε.

Οι εργοδότες θα παραδίδουν μία βεβαίωση αποδοχών στον μισθωτό, ο οποίος θα τη χρησιμοποιήσει για την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης.

Ταυτόχρονα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα φορολογικού έτους 2018, ο φόρος που παρακρατήθηκε επί αυτών καθώς και το ποσό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, ανεξάρτητα από την τήρηση απλογραφικών ή διπλογραφικών βιβλίων…


ΠΗΓΗ kverros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου