Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Ρίγη συγκίνησης στην εκδήλωση των «Αστεριών» για την συμφωνία των Πρεσπών με τους παριστάμενους να τραγουδούν τη «Μακεδονία Ξακουστή»(βίντεο)

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αστέρια», σχετικά με τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών. 




Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και ΝΙγρίτης και του Δήμου Σερρών.
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα πρέπει να σταλεί ηχηρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία ότι η κοινή γνώμη αντιτίθεται στην συμφωνία, που εκχωρεί στους Σκοπιανούς το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας.
Ο εκδότης και συγγραφέας κ. Σάββας Καλεντερίδης ανέπτυξε τη δημιουργία του Μακεδονικού ζητήματος και επιχειρηματολόγησε για τους λόγους που επιτάσσουν να στεφθεί με επιτυχία το συλλαλητήριο που διοργανώνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, στην πλατεία Συντάγματος, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.
Τις συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών παρουσίασε ο Δρ. Φίλιππος Κωσταράς, δικηγόρος, πρόεδρος ΑΠΟΕΑ.
Στην αίθουσα των «Αστεριών» παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο και πολλοί ήταν εκείνοι που αποχώρησαν γιατί δε μπορούσαν να εισέλθουν στην αίθουσα που είχε γεμίσει ασφυκτικά.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι παριστάμενοι τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή¨ σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου