Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Φεβρουάριος 2019- Ιδανικές ημέρες και ώρες για ψάρεμα (Μικρό Σελήνη- Σούπερ Σελήνη)

Καλό μήνα σε όλους τους ψαράδες μας!


Ξεκίνησε ο δεύτερος μήνας του χρόνου και θα στοχεύσουμε, εκτός των άλλων, σε δύο συγκεκριμένες ημέρες στις οποίες συνιστούμε να “δοκιμάσετε” την τύχη σας.
Η πρώτη ημέρα είναι η Δευτέρα 4 Φεβ 19 στην οποία θα έχουμε το φαινόμενο της “μικροσελήνης” και η δεύτερη είναι η Τρίτη 19 Φεβ 19 στην οποία θα έχουμε το φαινόμενο της “Σούπερ σελήνης”.
Τι είναι η Μικροσελήνη και η Σούπερ Σελήνη;
Η Μικροσελήνη είναι το φαινόμενο στο οποίο μια πανσέληνος ή μια νέα σελήνη βρίσκεται στο μακρύτερο σημείο από την γη (405.000 χιλιόμετρα /περίπου 251.655 μίλια, από το κέντρο της Γης). Στο παλιρροιακό αυτό φαινόμενο η μικροσελήνη θα οδηγήσει σε μικρότερες διακυμάνσεις, περίπου 5 εκατοστά (2 ίντσες) από τις κανονικές παλίρροιες. 
Επειδή η Μικροσελήνη είναι πιο μακριά, φαίνεται περίπου 14% μικρότερο από μία Σούπερ Σελήνη. Επιπλέον, η φωτεινή περιοχή εμφανίζεται 30% μικρότερη, οπότε μπορεί να φαίνεται λίγο λιγότερο φωτεινή.
Η Σούπερ σελήνη από την άλλη, είναι το φαινόμενο στο οποίο μια πανσέληνος ή μια νέα σελήνη βρίσκεται στο μικρότερο σημείο από την γη (360.000 χιλιόμετρα /περίπου 223.694 μίλια, από το κέντρο της Γης. 
Στο παλιρροιακό φαινόμενο η Σούπερ Σελήνη θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες διακυμάνσεις, περίπου 5 εκατοστά (2 ίντσες) από τις κανονικές παλίρροιες. 
Το γωνιακό μέγεθος της Σούπερ Σελήνης είναι 12,5% -14,1% μεγαλύτερο από την Μικροσελήνη και 5,9% -6,9% μεγαλύτερο από το μέσο όρο της Πανσέληνου (στα έτη 1550-2650).
Για όλα τα παραπάνω, ενδεχομένως να έχουμε μεγαλύτερη κινητοποίηση των ψαριών στις ημέρες αυτές, οπότε, εκμεταλλευτείτε τις, εάν ο καιρός το επιτρέψει.

Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Φεβρουάριος είναι κυρίως για…τσιπούρες, σαργούς, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, λούτσους, βραστόψαρα, γλώσσα, γόπα, λυθρίνια, παλαμίδα, σαφρίδια, σκορπίνες, συναγρίδες, σφυρίδες, μαρίδα, χειλού, χταπόδια, γαρίδες, καραβίδες, καλαμάρια…

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ
1
2
3
4
5
6
7
8
9





Για ότι αφορά την ώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω στοιχεία ανάλογα με την περιοχή που σας ενδιαφέρει. Θα ανοίξει μια νέα καρτέλα στον «περιηγητή» σας!

ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου