Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Μεταφέρουν -ξανά, και υποχρεωτικά- τα αποθεματικά των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος

Με απόφαση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών επικυρώνεται και επίσημα αυτό που πολλοί δήμαρχοι σε ολόκληρη τη χώρα φοβόντουσαν ότι θα γίνει πραγματικότητα αργά ή γρήγορα:



... ότι για δεύτερη φορά μέσα σε 4 χρόνια -μετά το 2015- τα ταμειακά αποθεματικά των δήμων (μεταξύ αυτών και το ταμειακό απόθεμα του δήμου Καβάλας, που υπερβαίνει τα 12-13 εκατομμύρια €) θα πρέπει να μεταφερθούν υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος -το 2015 δινόταν η δυνατότητα μεταφοράς τους στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων-, σε λογαριασμό που θα πρέπει να ανοιχτεί μέσα σε ένα μήνα!
Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι και δεν θα έχουν αποθεματικά διαθέσιμα οι δήμοι και θα δυσκολευτούν ακόμα περισσότερο στην υλοποίηση οποιουδήποτε έργου!
Οι δήμαρχοι ανά την Ελλάδα, όπως είναι φυσικό, έχουν αναστατωθεί -και για αυτόν ακριβώς το λόγο συνεδριάζει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, κατόπιν σχετικής απόφασης η οποία ελήφθη και απεστάλη προς όλα τα μέλη του Δ.Σ., το Σάββατο 26 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου