Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Επιβεβλημένες διευκρινήσεις για τα έργα στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλουμε να αναφερθούμε στο δημοσίευμα της ``Π’’ του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου τρ.έ., 




...για την μερική αποκατάσταση των ζημιών στο σαλέ του Λαϊλιά.
Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στις 4 Ιανουαρίου 2017, η τότε διοίκηση του κ. Γιάννη Μαρμαρέλλη, ενέταξε το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEADER, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν και άλλα έργα στο Χιονοδρομικό μας Κέντρο.

Μέσω της ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε., η οποία χειρίστηκε το πρόγραμμα LEADER, τον Ιούνιο 2018 άρχισαν οι εργασίες μερικής αποκατάστασης των ζημιών στο σαλέ. Τα έργα ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους, με πρόεδρο του ΕΟΣ πλέον τον κ. Νότη Καφεστίδη, καθώς από τον χειμώνα 2017-2018, ο Γιάννης Μαρμαρέλλης αποχώρησε από τη διοίκηση, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Παράλληλα, η προηγούμενη διοίκηση του ΕΟΣ μερίμνησε για την αγορά, εγκατάσταση και λειτουργία ενός καινούργιου μπέϊμπυ λιφτ.
Πέρα από τα παραπάνω, οι επισημάνσεις του δημοσιεύματος του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου τρ.έ. για το Χιονοδρομικό μας Κέντρο, ισχύουν στο ακέραιο. Δηλ. οι τοπικοί παράγοντες πρέπει να σταθούν δίπλα στον ΕΟΣ Σερρών, για να γίνουν στον Λαϊλιά όλα όσα είναι απαραίτητα, για να λειτουργεί απρόσκοπτα.
Να παραμεριστούν οι προσωπικές διαφορές, όπου υπάρχουν, ώστε το χιονοδρομικό Κέντρο να λειτουργεί όπως παλαιότερα, με ανοιχτό το σαλέ, ώστε οι επισκέπτες να βρίσκουν έναν φιλόξενο χώρο για καφέ ή φαγητό, απολαμβάνοντας την πανέμορφη φύση.
Ακόμη, η Περ. Ενότητα Σερρών πρέπει να διατηρεί ανοιχτό το δρόμο προς το χιονοδρομικό Κέντρο, όταν σημειώνεται χιονόπτωση.
Τέλος, θα πρέπει να ξανατοποθετηθεί το αλεξικέραυνο, το οποίο ήταν μεταξύ του σαλέ και της πίστας αρχαρίων σκιερ.

 eproodos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου