Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Ενώνουν δυνάμεις οι συνεταιριστές της Θεσσαλίας για το βαμβάκι

Πέντε συνεταιρισμοί και Ομάδες Παραγωγών της Θεσσαλίας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με αντικείμενο την κοινή διαχείριση της καλλιέργειας και εμπορίας βάμβακος. 




Πρόκειται για τους  συνεταιρισμούς Λαρισαίων Αγροτών, Πλατυκάμπου, Φαρσάλων «Ο Ενιπέας», Φαρσάλων «Ζευς» και Κρήνης Φαρσάλων.
Η συμφωνία επισφραγίστηκε προ ημερών όπως γράφει η εφημερίδα Ελευθερία στα γραφεία του ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το σχήμα μετρά:
  • 140 ενεργούς συνεταιριστές παραγωγούς και 13.000 στρέμματα.
  • Έως τις 15Φεβρουαρίου θα πρέπει α γνωστοποιηθεί πόσα στρέμματα θα καλλιεργηθούν.
Στην κοινή συνεδρίαση των πέντε ομάδων παραγωγών – σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθερίας - συγκροτήθηκε πενταμελής Διαχειριστική Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τις διερευνητικές επαφές με τα εκκοκκιστήρια του κάμπου, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η προπώληση του βαμβακιού μέσα στην άνοιξη, οπότε η τιμή ανέκαθεν είναι καλύτερη απ’ ό,τι το φθινόπωρο.
Δεν αποκλείεται η συμφωνία να κλειστεί με παραπάνω από ένα εκκοκκιστήριο, εφόσον η τιμή που θα δοθεί θα είναι ικανοποιητική.
Η Επιτροπή αυτή αποτελείται από τους κ.κ. Φώτη Παπαδόπουλο (πρόεδρος ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών), Ιωάννη Κουκούτση (πρόεδρος Α.Σ Πλατυκάμπου), Αθανάσιο Καραΐσκο (πρόεδρος ΑΣ Φαρσάλων «Ο Ενιπέας»), Βάιο Αγγελακόπουλο Βάιο (πρόεδρος ΑΣ Κρήνης), Αχιλλέα Αποστόλου (πρόεδρος ΑΣ ΖΕΥΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου