Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Τουρκική εφημερίδα: Η Θεολογική Σχολή Χάλκης αντάλλαγμα για τους μουφτήδες

Με έναν άκρως προκλητικό τίτλο η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet υποστηρίζει: Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης αντάλλαγμα για τους μουφτήδες.




Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, λίγες ώρες πριν την έλευση του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Iμπραχιμ Καλίν, είχε αναφέρει πως η ατζέντα των συνομιλιών θα περιλαμβάνει θέματα μεταξύ των οποίων αυτό των… Τούρκων της Θράκης.
Όσον αφροά στις υπόλοιπες τουρκικές εφημερίδες, ο πρωτοσέλιδος τίτλος και βασικό θέμα της Hurriyet είναι: Μπορούμε να τα λύσουμε με διάλογο, ενώ στο πρωτοσέλιδό της η Aksam σημειώνει «Η δουλειά της πολιτικής είναι να κάνεις φίλους και όχι εχθρούς». «Ζήτησε (σ.σ. ο Ερντογάν) τους γκιουλενιστές από τον Τσίπρα», αναφέρει η Gunes. «Μη γίνετε καταφύγιο για τους τρομοκράτες», αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της Sabah.
Ταυτόσημος ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Yeni Safak: Μη γίνετε λιμάνι για τους τρομοκράτες. Στους υπότιτλους του βασικού της θέματος, η ίδια εφημερίδα κάνει λόγο για έκκληση Τσίπρα για κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας, πράγμα που ζήτησε και ο Ερντογάν.
Αναφέρεται όμως και στην φράση του Έλληνα πρωθυπουργού, λύνουμε τα προβλήματα με επικοινωνία.
Από τους δύο προηγούμενους τίτλους, δεν απέχει εκείνος της εφημερίδας Star: Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει καταφύγιο τρομοκρατών.
Πιο επιθετικός ο τίτλος της Turkiye: Εκδώστε τους προδότες της FETO. Σε άλλο θέμα εστιάζει από την πλευρά της η Yenicag: Δήλωση-έκπληξη από τον Τσίπρα:
Η Ομόσπονδη Κύπρος πρέπει να πάρει τη θέση της ως κανονικό κράτος της Ε.Ε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
        dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου