Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Ο Δήμος Σερρών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Νις της Σερβίας

«Η προβολή των Σερρών και του τόπου μας αποτέλεσε κι παραμένει πρωταρχικός στόχος μας, ιδίως στα όμορα κράτη, 




...των οποίων οι πολίτες επιλέγουν ως προσφιλείς προορισμούς την Μακεδονία και τις δημοφιλείς ακτές της».
Τα παραπάνω σημειώνει ο εντεταλμένος (επί θεμάτων Τουρισμού) δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση (20th International Fair of Tourism and Outdoor Holiday 2019) που πραγματοποιήθηκε στη πόλη Νις της Σερβίας (18-20 Απριλίου).
«Πρέπει, βέβαια, ν’ αναλογιστούμε» προσθέτει ο κ. Γρηγοριάδης «ότι μπορεί η Χαλκιδική, οι πιερικές παραλίες και η Θεσσαλονίκη να υποδέχονται τον κύριο όγκο του τουριστικού ρεύματος, αλλά μιας και ο τόπος μας αποτελεί βασική και μεγάλη πύλη εισόδου-εξόδου από και προς την Βαλκανική δεν είναι λίγοι που επισκέπτονται τις Σέρρες».
Επισημαίνεται ότι η αυξητική τάση των επισκεπτών και όσων επιλέγουν να διανυκτερεύσουν στα σερραϊκά ξενοδοχεία έχει ήδη καταγραφεί ως η σημαντικότερη των τελευταίων χρόνων, καθώς επίσης αυτών που προτιμούν άλλες, εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
«Δεν είναι τυχαίο» εξηγεί «ότι οι Σέρρες και ο τόπος μας έχουν διαρκή και στοχευμένη παρουσία στις καταξιωμένες διεθνώς τουριστικές διοργανώσεις που διεξάγονται στα γειτονικά κράτη, καθώς η προσπάθεια να προβάλλουμε τον οικολογικό, θρησκευτικό, μηχανοκίνητο, ιαματικό, σπηλαιολογικό, αρχαιολογικό, ιστορικό, χιονοδρομικό, ορεινό τουρισμό της περιοχής μας συνεχίζεται».
Τέλος, ο κ. Γρηγοριάδης είχε επαφές με τουριστικούς πράκτορες, εκπρόσωπους της Αυτοδιοίκησης και διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων κι αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, αφού η ύπαρξη και λειτουργία του μοναδικού Αυτοκινητοδρομίου στην Ελλάδα αποτελεί σπουδαιότατο συγκριτικό πλεονέκτημα για τις Σέρρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου