Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Σε θέση… μάχης ο Δήμος Ωραιοκάστρου για τα διόδια- Στο ΣτΕ το θέμα της ακύρωσης την Τρίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα σκαλιά της Δικαιοσύνη φτάνει η υπόθεση για την κατασκευή των διοδίων Ωραιοκάστρου. 




Οι τοπικοί παράγοντες τάσσονται ομόφωνα κατά της κατασκευής διοδίων στην εξωτερική περιφερειακή στο ύψος του Ωραιοκάστρου επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για μια άστοχη κίνηση, που μόνο ζημία θα προκαλέσει σε κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.
Την Τρίτη 16 Απριλίου θα εκδικαστεί στο Δ΄ τμήμα του ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης κατά των σταθμών διοδίων, σε κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού, που υπέβαλλαν οι Δήμοι Ωραιοκάστρου και Αμπελοκήπων – Μενεμένης.
Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, μιλώντας στην εκπομπή του Focus fm 103.6 «Κάθε Σάββατο στις 12…» και στο δημοσιογράφο Γιώργο Δαμιανίδη, εξέφρασε την πεποίθηση πως θα γίνει δεκτό το αίτημα ακύρωσης των σταθμών διοδίων, τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχει έλλειμμα στην αδειοδότηση της μελέτης κατασκευής κι αυτό είναι ένα βασικό επιχείρημα, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η αίτηση, πέραν των υπολοίπων.
«Ήδη στο συγκεκριμένο σημείο σημειώνονται τροχαία ατυχήματα και η κατάσταση θα χειροτερέψει. Αν δεν δικαιωθούμε, θα κινητοποιήσουμε και τον κόσμο. Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις. Αν δεν μπορούμε να τα καταργήσουμε, τουλάχιστον να μπορέσουμε να αποφύγουμε την πληρωμή των διοδίων,» δήλωσε στο Γ. Δαμιανίδη ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου.
Στην αίτηση ζητείται να ακυρωθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών – Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την κατασκευή σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στους μετωπικούς σταθμούς διοδίων Μαλγάρων, Θεσσαλονίκης και ως προς τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων Κλειδιού, Μαλγάρων, Αξιού Λαγκαδά / Σερρών.
Το πρόβλημα που προκύπτει είναι σημαντικό, καθώς στην ΚΥΑ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ούτε για τους κατοίκους αλλά ούτε και για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Ωραιοκάστρου και των όμορων Δήμων.
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στους επαγγελματίες αλλά και στους κατοίκους της περιοχής μας. Απαιτούμε σεβασμό και κατανόηση. Ο κόσμος ματώνει καθημερινά για να βγάλει πέρα, δεν είναι δυνατόν να του προσθέσουμε ακόμη ένα βάρος. Να τονίσω, και είναι σημαντικό, ότι σ’ αυτή την προσπάθεια, που έγινε με δική μας προτροπή, δεν είμαστε μόνοι μας,» επεσήμανε ο κ. Αστέριος Γαβότσης.

βίντεο: https://youtu.be/-J2qUihDAAA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου