Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Με προσλήψεις ημετέρων θα «αποτιμηθεί» η υγρασία στο σύσπορο βαμβάκι

Με όρους μικροπολιτικής προχωρά η αναμόρφωση του καθεστώτος λειτουργίας της αγοράς του βάμβακος, 




...σύμφωνα με το πνεύμα που επικράτησε στην ευρεία σύσκεψη επί του θέματος, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι πληροφορίες θέλουν τους εμπλεκόμενους να βρίσκουν τελικά λύση στο θέμα της μέτρησης της υγρασίας, έτσι ώστε να αποτιμάται ανάλογα και η τιμή την οποία θα απολαμβάνουν οι παραγωγοί. Αυτό θα γίνεται με την πρόσληψη δεκάδων εποχικών υπαλλήλων από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, έκτακτοι συνεργάτες του οποίου θα αναλαμβάνουν κάθε χρόνο, ειδικότερα όμως αυτό το φθινόπωρο, το ρόλο του ουδέτερου εκτιμητή της υγρασίας στα φορτία που παραδίδουν οι παραγωγοί στα εκκοκκιστήρια.
Τη λύση φαίνεται να έδωσε με ιδιαίτερη χαρά ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος προίστατο της τελευταίας συνάντησης στο υπουργείο, αφενός για να ικανοποιηθεί το αίτημα των παραγωγών που επέμεναν στη «διαιτησία» αφετέρου για να έχει ισχυρό άλλοθι για νέες προσλήψεις λίγο καιρό πριν από τις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου. Εικάζεται ότι ο αριθμός των προσλήψεων αυτών θα φθάσει τους 40 εποχικούς υπαλλήλους οι οποίοι θα παρίστανται σε όλα τα εκκοκκιστήρια.
Κι αν το θέμα της υγρασίας έχει μέχρι ένα βαθμό αντιμετωπισθεί, σκότος επικρατεί για τον τρόπο με τον οποίο θα αποδίδονται δίκαια και για κάθε φορτίο συσπόρου βάμβακος που παραδίδεται στις μονάδες εκκόκκισης, τα υπόλοιπα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως είναι το μήκος της ίνας, το χρώμα και το Micronair. Οι εκπρόσωποι των εκκοκκιστών δείχνουν να αποδέχονται με σχετική άνεση μια κλίμακα διαφοροποίησης της τιμής, ανάλογα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα καταγράφονται στο προϊόν, μόνο που επί του προκειμένου, δηλαδή της καταγραφής, θα έχουν εκείνοι τον πρώτο και τελευταίο λόγο.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, οι συζητήσεις που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς, οι λύσεις που προωθούνται μέχρι στιγμής, δεν αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους βαμβακοπαραγωγούς και τις εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, η σύνθεση στη Διεπαγγελματική Οργάνωση του Βάμβακος κυριαρχείται από τις απόψεις των μεταποιητών, ενώ οι αδύναμες ομάδες παραγωγών που έχουν συγκροτηθεί δυσκολεύονται να παρουσιάσουν μια ενιαία και ξεκάθαρη θέση επί των θεμάτων τα οποία τίθενται.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου