Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

10.000 θεατές στη αναβίωση της Μάχης στο Ρούπελ

Μεγάλος ήταν ο αριθμός των επισκεπτών στην αναβίωση της μάχης των Οχυρών στο Ρούπελ που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής 12 Μαϊου. 


Σύμφωνα, με τους διοργανωτές περίπου 10.000 θεατές έφτασαν στο Ρούπελ για να ζήσουν την αναβίωση της μάχης και την προσπάθεια των Γερμανών να καταλάβουν το Ρούπελ. 
Ομάδες αναβιωτών -από την Ελλάδα και το εξωτερικό- με στολές και οπλισμό του Β’ Π.Π, μαζί με εντυπωσιακά εφέ πυρών, εκρήξεων και αεροπορικών προσομοιώσεων συμμετείχαν στο μεγάλο event που έχει ως στόχο την διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η ανάδειξη του μεγαλείου της ψυχής των Ελλήνων.
 
Στις εκδηλώσεις αναβίωσης της ένδοξης Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ στις Σέρρες, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έκανε την παρακάτω δήλωση: 
«Στον ιστορικό αυτό τόπο φάνηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων, που έδωσαν τη μάχη και τη ζωή τους, για να μείνει η Ελλάδα ελεύθερη. Σήμερα, εμείς οι νέοι Έλληνες αναγκαζόμαστε και οφείλουμε να δώσουμε μια άλλη μάχη. Τη μάχη επιχειρημάτων για τη διατήρηση της ιστορικής αλήθειας. Μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε και εντός και εκτός Ελλάδας. Τη μάχη για να καταλάβουν όλοι ότι κάποια πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Ότι το όνομα και η ψυχή μας δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Ως Περιφέρεια θα στηρίζουμε πάντα τους θεσμούς και τις εκδηλώσεις, οι οποίες αναδεικνύουν την ιστορική αλήθεια και τη μοναδικότητα του τόπου μας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τιμούμε τη μεγάλη θυσία στο Ρούπελ και ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ όσους έδωσαν τη ζωή τους για μια πατρίδα ελεύθερη, κυρίαρχη και ισχυρή» 
 
«Και φέτος βιώσαμε την επιτυχία ενός οράματος. Η αναπαράσταση της μάχης του Ρούπελ θέλουμε να γίνει θεσμός. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η ανάδειξη του μεγαλείου της ψυχής των Ελλήνων. 
Επιδιώκουμε την ακριβή ιστορική αποτύπωση και αναπαράσταση των γεγονότων» είπε στο ethnos.gr o δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης

Φωτογραφία: Δημήτρης Μυλωθρίδης (Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας)-life-events.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου