Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Ιδανικές ημέρες και ώρες για Ψάρεμα- Μάιος 2019

Καλό μήνα σε όλους και ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ για τους θρησκευόμενους φίλους μας. 


Ξεκίνησε ο Μάιος και βλέπουμε “ήδη” πολλά χαμόγελα σε αρκετούς  παράκτιους ψαράδες μας, αφού ισχύουν αρκετές απαγορεύσεις για τον μήνα αυτό.
Μάιος λοιπόν και ξεκινάνε οι Αθερίνες, Γαλέοι, Γαύροι, Γόπες, Γουρουνόψαρα, Κολιοί, Κουτσομούρες, Λυθρίνια, Μαγιάτικα, Μελανούρια, Μπαρμπούνια, Ξιφίες, Σαρδέλες, Σαφρίδια, Σκουμπριά, Συναγρίδες, Σφυρίδες, Τοννάκια, Τόννοι, Φαγγριά… και ότι καλό μας έρθει στην πετονιά μας!
Πάντα με γνώμονα τις καιρικές συνθήκες, μάλλον θα είμαστε σε «κάποια» ακτή ή βράχο με τα καλάμια μας αυτό τον μήνα! Για να δούμε… θα είμαστε τυχεροί (;)


Και όπως πάντα, εφόσον γνωρίζουμε την “ιδανικότερη” ημέρα , χρησιμοποιούμε τα παρακάτω στοιχεία ανάλογα με την περιοχή που μας ενδιαφέρει. Θα ανοίξει μια νέα καρτέλα στον «περιηγητή»!




ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ


Αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι ποιες ώρες “γράφει” αυτός ο πίνακας: HIGH TIDE=ΥΨΗΛΗ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ
LOW TIDE= ΑΜΠΩΤΗ
(πχ. Στην παραπάνω εικόνα, για την περιοχή του Πειραιά, οι καλύτερες ώρες είναι 07:01πμ και 12:50πμ.
Σας ενημερώνουμε ότι οι πληροφορίες που παρέχονται παραπάνω δεν αποτελούν δεδομένο και δεν προορίζονται για να καλύψουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά ορισμένα είδη θαλάσσιων σπορ, βιομηχανία, ή οποιαδήποτε άλλη θαλάσσια / παράκτια δραστηριότητα. Είναι ευθύνη του χρήστη να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα είναι κατάλληλα για τον επιδιωκόμενο σκοπό. Παρακαλείστε να ελέγχετε τις πραγματικές συνθήκες (καιρός, τοποθεσία, εξοπλισμός…κτλ) πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε δραστηριότητας.

psarema.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου