Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Γερμανικό περιπολικό...σταθμευμένο στον "Μπάτη", κυκλοφορεί στους δρόμους της Καβάλας!

Ένα αρκετά "ενδιαφέρον" όχημα φωτογράφισε το πρωί της Δευτέρας ένας συμπολίτης μας (ο Βασίλης Μαρουλάς), 




...ο οποίος και ανάρτησε την φωτογραφία στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.
Ο λόγος για ένα γερμανικό περιπολικό, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ του "Μπάτη" (και το οποίο, λίγες ώρες αργότερα, εθεάθη να έχει σταθμεύσει...στην παραλιακή οδό, στην περιοχή γύρω από τις πιτσαρίες!). 
Το περιπολικό, το οποίο ανήκει στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας (φέρει την ένδειξη "bundespolizei"), είναι χρώματος άσπρου και μπλε -καθώς όλα τα περιπολικά στην Γερμανία έχουν βαφτεί έτσι από το 2018 και μετά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γερμανικά περιπολικά εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας, καθώς -σύμφωνα με την απάντηση που είχε δώσει, στο παρελθόν, το γερμανικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη- τα οχήματα αυτά έχουν ενταχθεί στην Frontex. Τα δε πληρώματά τους συνεργάζονται με Έλληνες αστυνομικούς και συμμετέχουν ιδιαίτερα σε επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την καταστολή της παράνομης μετανάστευσης στα ελληνικά σύνορα.
Αναπάντητο βέβαια παραμένει το ερώτημα γιατί τα οχήματα δεν γράφουν FRONTEX -ειδικά από την στιγμή που, από τον περασμένο Απρίλιο, η Frontex διαθέτει τα δικά της περιπολικά, με δική τους εμφανή ένδειξη.
Εντύπωση, επίσης, προκαλεί το γεγονός -που σχολιάζει ο ίδιος ο κ. Μαρουλάς- ότι, σε ερώτηση που έθεσε ο ίδιος στο προσωπικό του "Μπάτη" έλαβε την απάντηση ότι..."πελάτες ήταν, ήρθαν για μπάνιο"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου