Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Ανατροπή στο ΕΣΥ! Επανέρχονται οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ

Νέα ανατροπή στο ΕΣΥ. Με απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνονται οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ οι οποίοι δεν είχαν δεχθεί να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία μετά από προσφυγή στη δικαιοσύνη. 




Έτσι  περίπου 300 γιατροί επανέρχονται και πάλι κανονικά στις θέσεις τους.
Να υπενθυμιστεί εδώ ότι με νόμο του Ανδρέα Ξανθού, είχαν υποχρεωθεί να επιλέξουν, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018, εάν θα διατηρούσαν τη θέση στο Δημόσιο ή το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες και τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Υγείας: Οριστικό τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του πρώην ΙΚΑ!


Όπως ανακοινώθηκε από τον Σύλλογο Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Αττικής (ΣΕΥΠ – ΠΦΥ Αττικής), η αγωγή των εναγόντων κατά της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, είχε επιτυχή κατάληξη.


Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2019, με δικηγόρο των γιατρών τον Δ. Βασιλείου. Ο αριθμός της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών είναι 2457/2019.  
Ήδη την περασμένη Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΥΠ – ΠΦΥ Αττικής (Β. Ανεμοδουρά και Ι. Μπίτσικας ), σε συνεννόηση με τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Ψυχάρη, επισκέφτηκε τη 2η ΔΥΠΕ και συνάντησε τον υποδιοικητή Π. Αλεβίζο, με τον οποίον συζήτησαν το θέμα.

Ο υποδιοικητής, με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητή Χ. Ροϊλού, δήλωσε ότι η Υπηρεσία περιμένει τους συναδέλφους να αναλάβουν εκ νέου καθήκοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου