Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Σέρρες: Μαθήματα πρώτων βοηθειών για παιδιά και ενήλικες

Εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στις πρώτες βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις...




...συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Σερρών με τον ανθρωπιστικό οργανισμό «KIDS SAVE LIVES».

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί δωρεάν από πιστοποιημένους εκπαιδευτές-εθελοντές για όλους όσους δηλώσουν συμμετοχή στις 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρες 16:30- 21:00 στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών. 
Η δράση πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας, όπως δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος, κα Σωτηρία Πάνου

Το πρόγραμμα «KIDS SAVE LIVES» είναι εγκεκριμένο απ' το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ενώ κύρια επιδίωξη είναι η εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού στις πρώτες βοήθειες, η προαγωγή του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο και η προσπάθεια να διαφανεί μέσα από ανάλογες δράσεις πόσο σημαντικό είναι να θεσμοθετηθεί  μάθημα πρώτων βοηθειών στα ελληνικά σχολεία, όπως υποστηρίζει ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός.

 eproodos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου