Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Χειμμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες νέων: Μαρμαρέλης & Κώτσαλου ξεκινούν να αγωνίζονται στην Λωζάνη-Το πρόγραμμα

Ο Χρήστος Μαρμαρέλης (ΜΓΣ Πανσερραϊκός) και Ιωάννα Κώτσαλου(ΕΟΣ Δράμας) βρίσκονται με την Ελληνική αποστολή στη...




...Λωζάννη για τους 3ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες νέων (9-22 Ιανουαρίου).

Χρήστος Μαρμαρέλης

Ξεκίνησα το σκι με την παρότρυνση της οικογένειας το 2006 σε ηλικία 3,5 χρονών. Γράφτηκα στον πρώτο σύλλογό μου ΕΟΣ ΣΕΡΡΩΝ και ξεκίνησα από την ηλικία των 4 προπονήσεις στο χιόνι, αλλά και ξηρή προπόνηση σε στάδιο. Η χιονοδρομία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου μιας και την υπηρετώ με το ίδιο πάθος μέχρι και σήμερα.
Προπονούμαι τα τελευταία χρόνια πιο πολύ στο εξωτερικό, όπου οι συνθήκες είναι καλύτερες, και λιγότερο στην Ελλάδα. Τώρα είμαι αθλητής του ΜΓΣ ΠΑΝΕΣΡΡΑΙΚΟΣ και αθλητικά θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ και γιατί όχι σε μία μελλοντική Ολυμπιάδα. Σήμερα είμαι μαθητής της 3ης Λυκείου, οι υποχρεώσεις μου είναι αυξημένες και στόχος μου είναι η εισαγωγή μου στην ιατρική σχολή.

Ιωάννα Κώτσαλου

Είμαι μαθήτρια Λυκείου και ζω μόνιμα στις Σέρρες. Ανοίκω στον σύλλογο του ΕΟΣ Δράμας και στόχος μου είναι να κάνω αθλητισμό υψηλού επιπέδου στο άθλημα του Διάθλου τα επόμενα χρόνια.

12 αθλητές και αθλήτριες στην αποστολή

Η ελληνική αποστολή συμμετέχει με 12 αθλητές και αθλήτριες, αριθμός που αναμφίβολα αποτελεί ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Μετά από τη σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας (30/12) στην ΕΟΧΑ, ως πρώτη σκέψη είναι όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες να τρέξουν κανονικά σε όλα τα αγωνίσματα των αθλημάτων τους. Από εκεί και πέρα φυσικά όλα θα εξαρτηθούν την τελευταία στιγμή, πριν τους αγώνες, ωστόσο το πλάνο και ο στόχος είναι να υπάρχει ελληνική συμμετοχή σε όλα τα αθλήματα που εμπλέκονται Έλληνες αθλητές και Ελληνίδες αθλήτριες.
Η ελληνική αποστολή θα συμμετάσχει με έξι αθλητές και έξι αθλήτριες σε πέντε αθλήματα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Η αποστολή έχει προγραμματιστεί να μοιραστεί σε δύο περιόδους: η πρώτη (7-16.01.20) αφορά τους αθλητές του Διάθλου και των Αλπικών και η δεύτερη

Οι ομάδες των σκιέρ

(16-23.01.20) τους αθλητές Δρ. Αντοχής, Ελεύθερου Σκι και Χιονοσανίδας.  Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο εκπρόσωπος στην ΕΟΕ της ΕΟΧΑ, Βασίλειος Κατσώρας.

Στο άθλημα των Αλπικών οι δύο χιονοδρόμοι που θα μας εκπροσωπήσουν είναι οι Χρήστος Μαρμαρέλης και Μαρία Νικολέτα Καλτσογιάννη με συνοδό την Σοφία Γκρίτση, μέλος του ΔΣ της ΕΟΧΑ.

Στο άθλημα του Διάθλου θα λάβουν μέρος οι Άγγελος Αντωνιάδης, Ιωάννα Κώτσαλου, Νεφέλη Τίτα και Χαραλαμπίδου Κωνσταντίνα, με συνοδό τον ομοσπονδιακό προπονητή Κυριάκο Ξάνθη.
Στο άθλημα των Δρ. Αντοχής θα συμμετέχουν οι Γιώργος Αναστασιάδης, Σπύρος Παπαδόπουλος, Στυλιανή Γιαννακοβίτη και Ελένη Ιωάννου, με συνοδό τον ομοσπονδιακό προπονητή, Νίκο Αναστασιάδη.
Στα αθλήματα Ελεύθερου Σκι και Χιονοσανίδας θα συμμετέχουν οι Γιώργος Αμπανίδης και Δημήτριος Γραικός αντίστοιχα με συνοδό τον ομοσπονδιακό προπονητή, Φώτη Δασκαλόπουλο.

Το πρόγραμμα των σερραίων αθλητών Μαρμαρέλη και Κώτσαλου


Αλπικό σκι

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου
  • 14:30 – 16:00: Υπεργιγαντιαίο σλάλομ ανδρών (Μαρμαρέλης)
Σάββατο 11 Ιανουαρίου
  • 11:30 – 12:30: Αλπικό σύνθετο ανδρών (Μαρμαρέλης)
Δευτέρα 13 Ιανουαρίου
  • 11:00-12:30: Γιγαντιαία κατάβαση ανδρών 1ο σκέλος (Μαρμαρέλης)
  • 13:45 -15:15: Γιγαντιαία κατάβαση ανδρών 2ο σκέλος (Μαρμαρέλης)
Τρίτη 14 Ιανουαρίου
  • 12:00 – 13:30: Τεχνική κατάβαση ανδρών 1ο σκέλος (Μαρμαρέλης)
  • 16:00 – 17:15: Τεχνική κατάβαση ανδρών 2ο σκέλος (Μαρμαρέλης)

Δίαθλο

Σάββατο 11 Ιανουαρίου
  • 11:30 – 13:05: Ατομικό γυναικών 10χλμ. (Κώτσαλου – Τίτα – Χαραλαμπίδου)
Κυριακή 12 Ιανουαρίου
  • 10:30 – 12:40: Μεικτή σκυταλοδρομία
Τρίτη 14 Ιανουαρίου
  • 14:30 – 16:00: Σπριντ γυναικών 6χλμ. (Κώτσαλου – Τίτα – Χαραλαμπίδου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου